Xwave White book 88 Power bank

Ovo je jednostavan gadget koji će pomoći da dopunite telefon, tablet, GPS i druge periferije i onda kada to nije baš jednostavno. Kapacitet baterije je 8800mAh, a na izlazu postoje dva USB porta od 1A i 2.1A.

Što ima više prenosnih uređaja, to je komplikovanije napuniti sve baterije i voditi računa o tome koliko je ostalo kapaciteta baterije, pa nije ni čudno što sve veći broj kompanija u svojoj ponudi ima i razne modele eksternih baterija. U pitanju su veoma zgodni gadgeti koji će priskočiti u pomoć kada se nađete negde gde jednostavno nema slobodne utičnice, ili jednostavno nemate punjač pri ruci, a telefon, tablet ili neka druga periferija je upravo na izmaku snaga što se baterije tiče. Već smo videli par modela iz Xwave-a, a dolazi red i na bateriju do sada najvećeg kapaciteta (barem kada je ovaj proizvođač u pitanju), model od 8800mAh.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 8800mAh
  • Pored porta od 1A, postoji i jedan od 2.1A

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 8800mAh
  • Konekcije: 2x USB, MicroUSB

Xwave White book 88 Power bank

Na prvi pogled, model Black Box 88 i ne liči toliko na eksternu memoriju, više na recimo čitač memorijskih kartica, no i dalje je dovoljno kompaktan da bez problema staje i u džep pantalona ako zatreba. U ponudi postoje dve verzije, u crnoj i beloj boji, obe od glossy plastike koja je prosečnog kvaliteta, ali nismo primetili da se recimo greje prilikom punjenja baterije, što je dobar znak. U pakovanju sa diskom dolazi samo jedan USB kabl kojim se baterija puni, i samo treba znati da ukoliko ga priključite na računar i tako punite bateriju, to može da potraje dosta dugo, pa je preporučljivo koristiti neki od strujnih punjača za mobilne. Ulazna jačina struje je 1A, pa se treba time rukovoditi kod eventualnog korišćenja strujnog punjača.

Sa gornje strane se nalazi oznaka proizvođača, Power taster i četiri statusne diode koje će vizuelno pokazati koliki je preostali kapacitet baterije. Sa jedne strane vidimo MicroUSB konektor (za punjenje baterije) a sa druge dva USB porta koja služe sa punjenje periferija. Iz deklaracije vidimo da su u pitanju portovi sa izlaznima od 1A i 2.1A, stim što portovi nisu obeleženi. Ipak, saznajemo lako da je gornji port od 2.1A, te da na njega treba priključivati tablete i uređaje koji zahtevaju malo veću jačinu struje za punjenje. U protivnom će punjenje uređaja trajati previše dugo. Što se kompatibilnosti tiče, tu nema nikakvih posebnih detalja i ukoliko uređaj podržava punjenje preko USB interfejsa, može se priključiti na ovu bateriju.

Rezime

Ova baterija možda nije tako atraktivnog dizajna, ali je dosta povoljne cene za jedan 8800 mAh model koji može više puta dopuniti vaše periferije pre nego što i sam bude morao na punjenje. Ono što je glavni adut ovakve baterije je definitivno cena, stim što je prisustvo 2.1A USB porta svakako dobrodošlo. Verovatno neće biti baš lako odabrati odgovarajuću bateriju, ali modeli kao što je ovaj će uvek biti zanimljivi zbog nešto većeg kapaciteta baterije i 2.1A porta za dopunjavanje tableta i drugih većih potrošača.

Conclusion

The battery may not have the attractive design, but it is available at decent price for an 8800 mAh model that can charge your peripherals before it had to be charged itself. The main advantage of this battery is definitely the price, except that the presence of 2.1A USB port is always a good thing. It will not be easy to choose the appropriate battery, but models like this will always be popular because of the slightly larger battery capacity and 2.1A port for recharging the tablet and other major consumers.

Testirani proizvod je uzorak.

NT Company ustupio: Xwave White book 88 Power bank
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.