Power Bank 20000mAh

Dosta dobra eksterna baterija nešto većeg kapaciteta koja će biti odličan izbor za one koji imaju više gadgeta i uređaja koje treba charge-ovati bez pristupa utičnica za struju.

Što više raznih mobilnih gadgeta, to više potrebe da se pri ruci ima nešto što će produžiti autonomiju. Ovo je svakako glavni razlog zašto su eksterne baterije postale toliko popularne. Do nas je stigao i jedan no-name model sa oznakom Power Bank 20.000mAh, pa nije loše pogledati da li nešto može da se uštedi ukoliko se ne opredelite za neko poznatije ime. Ono što znamo je da no-name proizvođači uglavnom koriste baterije slabijih performansi, no to nije pravilo i uvek može da se pronađe nešto interesantno što ne košta mnogo a vredi uloženog novca.

Ključne karakteristike

  • Relativno kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 20.000mAh

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 20000mAh
  • Ulaz/Izlaz: 1A, 1A/2A
  • Konekcije: MicroUSB

Power Bank 20000mAh

Ova eksterna baterija je kompaktnih dimenzija za model ovog kapaciteta, i dolazi nam u jarko zelenoj boji kućišta, dok se na tržištu mogu pronaći i razne druge boje. Plastika je solidnog kvaliteta i u glossy finišu, ali sa sitnom teksturom zbog koje se neće videti otisci prstiju i prašina, što pozdravljamo. Prateće pakovanje je oskudno i uključuje samo kratko korisničko uputstvo i USB na MicroUSB kabl. Bilo bi lepo da je tu i neka mekana zaštitna futrola, ali kod modela iz budžetske kategorije, uvek se gleda da se što više uštedi. Baterija sa donje strane ima nešto veće stope kako ne bi klizala po stolu, stim što za razliku od uobičajenih gumenih stopa ovde imamo one od filca, nalik na one koje se lepe na noge stolica da ne grebu parket.

Sa gornje strane baterije su LCD ekran sa plavim pozadinskim osvetljenjem, koji ima funkciju da prikaže trenutni status baterije, kao i koji se od konektora koristi. Gore je i Power taster, kojim se aktivira displej, dok se dužim pritiskom pali LED lampica sa bočne strane, gde je i MicroUSB ulaz za punjenje baterije. Sa duže bočne strane su i dva regularna USB porta, koja su označena sa 1A i 2A, koliko struje daju na izlazu. Da se napuni cela baterija, iako to nije precizno 20.000mAh (kao štoje slučaj i kod ostalih eksternih baterija, u pitanju je ukupni a ne efektivni kapacitet), najbolje je ostaviti da se puno preko noći, i za to koristiti što bolji strujni punjač sa USB konektorom (najbolje bar 2A).

Rezime

Izlazi mogu paralelno raditi na 1A i 2A, tako da će se od dva priključena uređaja uvek jedan puniti malo većom brzinom. Kapacitet ove baterije je dovoljan da par periferija napunite od nule i to više puta, naravno u zavisnosti šta tačno koristite, tako da će najbolje odgovarati onima kojima treba malo više rezerve u rancu ili torbi, za sve gadgete i prenosne uređaje koji su mu neophodni.

Conclusion

Outputs can operate in parallel at 1A and 2A, so one of two connected devices will always be charged faster. The battery capacity is sufficient to charge couple peripheries several time, depending on what exactly you are using, so it will be best for those who need more reserve in a backpack or a bag for all necessary gadgets and mobile devices.

Testirani proizvod je uzorak.