Gembird EnerGenie eksterne baterije

Dva modela Gembird eksternih baterija pod EnerGenie oznakom, kapaciteta 5000mAh i 10000mAh. Jednostavne su za korišćenje, a dolaze u pakovanju sa šest različitih adaptera, tako da je pokriven stvarno veliki broj raznih uređaja koji se mogu puniti.

Eksterne, prenosne baterije su vrlo popularne pošto postoji sve više i više raznih gadgeta i periferija, od kojih retko koji izdrži ceo dan intenzivnijeg korišćenja. Upravo tu na scenu stupaju prenosni izvori energije kao što su baterije, a jedno punjenje od 5000mAh ili 10000mAh kao što je ovde slučaj, je dovoljno da se više periferija napuni i da se ne desi da recimo propustite bitan poziv zato što nemate punjač niti utičnicu pri ruci. EnerGenie je marka koja je od nedavno u okviru Gembird-a, sa proizvodima koji su vezani mahom za napajanje, i tu smo videli stvarno veliki broj raznih periferija odličnog kvaliteta.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 5000mAh i 10000mAh
  • Dva izlaza od kojih je jedan na 2.1A
  • Dodatni adapteri za razne modele mobilnih telefona

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 5000mAh, 10000mAh ()
  • Ulaz: 5 V DC, 1.2 A
  • Izlaz: 1.2 A / 5 V, 2.1 A / 5 V
  • Konekcije: 2x USB, MicroUSB
  • Adapteri: Nokia 6101, Sony K750, LG G600, Samsung D800, MicroUSB i Mini USB

Gembird EnerGenie EG-PC-007 i EG-PC-008

Na testu smo imali dva modela, EG-PC-007 i 008, što su oznake iza kojih se kriju baterije kapaciteta 5000mAh i 10000mAh, sa inače potpuno identičnim ostalim specifikacijama. Model EG-PC-007 je dimenzija 123 x 76 x 15 mm i teži 161g, dok 008 zauzima 123 x 76 x 23.5 mm i teži 255g. Dizajn je prilično jednostavan, plastično crno kućište sa soft-touch završnom obradom, EnerGenie logom sa gornje strane i specifikacijama i drugim oznakama sa donje strane. Prateće pakovanje je jednostavno i dobija se kratko korisničko uputstvo, USB kabl sa okruglim konektorom i set od šest različitih konektora koji pokrivaju standardne Micro i Mini USB varijante, kao i konekcije za neke malo starije mobilne telefone. Naravno, možete koristiti i sopstveni USB kabl.

I same baterije su identične po pitanju konekcija, tako sa jedne strane nalazimo Power taster, uvučeni Reset (za slučaj da je potrebno resetovati bateriju) i jedan MicroUSB port koji je ulazni i koji služi za punjenje interne baterije (1.2A, tako da će punjenje cele baterije manjeg kapaciteta trajati 4h, a većeg celih 8h). Sa druge strane su dva USB porta regularnih dimenzija sa izlazima od 1.2A i 2.1A. Da bi se proverio raspoloživi kapacitet baterije, dovoljno je pritisnuti Power taster i pogledati skrivene statusne LED lampice sa gornje strane (ima četiri plave lampice čiji broj označava kapacitet: 100%, 75%, 25% i 0). U zavisnosti od toga koju periferiju dopunjavate, treba odabrati odgovarajući USB izlaz, no dobra vest je da će 2.1A biti sasvim dovoljno da se zahtevnije periferije malo brže napune.

Rezime

Gembird Energenie baterije se pridružuju već brojnim modelima koje možemo naći u prodavnicama, a glavne prednosti se odnose na 2.1A izlaz koji će dosta brže dopuniti vaše periferije (naravno, to zavisi i od samih uređaja koji se pune). U svakom slučaju, voleli bi da su cene za nijansu manje, pošto ovako ipak imaju prilično jaku konkurenciju. Po svemu viđenom, ovi modeli nude odličan kvalitet za uloženi novac, i tu nemamo nikakvih dilema.

Conclusion

Genius Energenie batteries joined to a great number of models that can be found in the shops, and the main advantages related to 2.1A output for faster charging (of course, that also depends on device). It would be good if the prices were lower, because the competition is very strong. Generally, these models offer excellent quality for the money.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 32€, 45€

Gembird d.o.o ustupio: Gembird EnerGenie EG-PC-007 i EG-PC-008
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs