Prestigio Powerbank 8000mAh

Još jedna eksterna baterija u domaćoj ponudi, Prestigio model kapaciteta 800mAh, što će biti dovoljno za one malo zahtevnije korisnike. Zamerka se odnosi na izlaze koji su od svega 0.5A i 1.2A, tako da će i punjenje periferija biti sporije.

Već smo mogli da vidimo Prestigio Powerbank uređaje koji su od skoro dostupni na tržištu, i radilo se o dosta kvalitetnim baterijama koje su namenjene malo zahtevnijim korisnicima. Sada je na rade došao i model kapaciteta 8000mAh, koji će biti zgodan za one koji traže malo veću rezervu i koji imaju više uređaja koje treba dopuniti dok nema punjača ili utičnica u blizini. Sličnih baterija ima već dosta u ponudi, pa iako ima dosta razlika, nije tako lako odabrati odgovarajući model. Svodi se na izbor po kapacitetu, kao i na broj konektora i jačinu struje koju isporučuju.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 8000mAh

Utisak kvare

  • Izlazi su samo 0.5A i 1.2A

Specifikacija

  • Kapacitet: 8000mAh
  • Ulaz: 5 V DC, 1 A
  • Izlaz: 1.2 A / 5 V, 0.5 A / 5 V
  • Konekcije: 2x USB, MicroUSB

Prestigio Powerbank PBC01040 8000mAh

Prestigio nije odstupio od dizajna kada su Powerbank modeli u pitanju, kvalitetno plastično kućište koje je dovoljno kompaktno da može stati u zadnji džep pantalona, odnosno tako da neće predstavljati teret za nošenje. U pakovanju na žalost ne stiže zaštitna futrola, već samo set kablova i adaptera, mada plastika kućišta baterije nije glossy, već matirana, tako da će se i teže ogrebati i pohabati. Od kablova, dobija se jedan klasičan USB na MicroUSB, kao i jedan USB sa okruglim konektorom za neke starije telefone. Dodatno, tu je i MicroUSB na MiniUSB adapter koji može biti vrlo koristan ukoliko imate neke periferije sa Mini USB konektorom.

Osim u plastiku utisnute oznake proizvođača sa gornje strane, sa donje strane imamo logo proizvođača i oznaku modela. Sa donje strane, u ćošku, nalazimo i na Power taster koji ima integrisano LED osvetljenje koje će bojom i intenzitetom označiti preostali kapacitet baterije. Ovo baš i nije toliko precizno i bolje bi bilo da se proizvođač odlučio za četiri LED lampice koje bi malo preciznije signalizirale stanje baterije. Od konektora, imamo jedna MicroUSB koji služi za punjenje same baterije, kao i dva regularna USB konektora koji su prema specifikacijama i oznakama deklarisani na 0.5A i 1.2A.

Rezime

Jedina praktična zamerka se odnosi na to što 1.2A i 0.5A nisu baš impresivne brojke, te će i dopunjavanje uređaja biti malo sporije u odnosu na ono što se može videti na nekim drugim modelima eksternih baterija (gde se ide i preko 2A paralelno na dva konektora). Ipak baterija jeste dobrog kvaliteta i sa kapacitetom od 8000mAh će imati dovoljno rezerve da više puta dopuni uređaje, bez potrebe da se traže punjač i utičnica.

Conclusion

The only flaw relates to the fact that 1.2A and 0.5A are not very impressive numbers, so recharging of devices will be slower in comparison to what other external batteries offer (over 2A parallel on two connectors). The battery is of good quality offering 8000mAh capacity, it will have enough reserves to recharge devices several times, without need to seek a charger or a power outlet.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2015.): 20€

Asbis ustupio: Prestigio Powerbank PBC01040 8000mAh
zvanični sajt: prestigio.rs