TYLT PowerPlant 5200mAh

Jedna vrlo interesantna eksterna baterija kapaciteta 5200mAh koja dosta odskače od konkurencije. Dolazi sa integrisanim Lightning kablom za nove iPhone telefone, a ono što nam se nije dopalo jeste nešto veća cena.

Stiže nam još jedna egzotična eksterna baterija, ovoga puta sa potpisom kompanije TYLT, koja kod nas još uvek nije poznata. Ipak, mi znamo da se radi o proizvođaču koji je pažnju skrenuo interesantnim dizajnom i gadgetima vrhunskog kvaliteta. Kao što je i očekivano, to prati i nešto veća cena u odnosu na silnu no-name konkurenciju, no ukoliko volite da imate gadgete koji se dosta razlikuju od svega ostalog što može da se kupi, ovako nešto je definitivno pravi izbor. Na testu smo imali PowerPlant bateriju kapaciteta 5200mAh, koja dolazi sa integrisanim Lightning kablom, dakle prilagođena korišćenju sa novim iPhone i iPad uređajima.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Kapacitet 52000mAh
  • Integrisani Lightning kabl

Utisak kvare

  • Nešto veća cena

Specifikacija

  • Kapacitet: 5200mAh
  • Izlaz: 2x max 3A
  • Konekcije: USB, MicroUSB
  • Dimenzije: 78 x 44 x 33mm

TYLT PowerPlant 5200mAh

Ova baterija je dimenzija 78x44x33 mm, što i nije malo za 5200mAh kapacitet, pa neće biti baš zgodna za džep, no svakako da u rancu ili torbi neće zauzeti mnogo prostora. Ono što odmah pada u oči je da je dizajn dosta drugačiji od većine drugih eksternih baterija, te da je kućište konstruisano tako da ima integrisan jedan Lightning kabl koji se lako sklapa i integriše tako da ne viri kada se koristi, što je veoma zgodno pošto nećete morati da nosite neki poseban kabl sa sobom da bi napunili najnoviji iPhone. Dodatno, sa jedne bočne strane imamo i gumirani poklopac koji je fiksiran tako da se ne skida ceo, a ispod njega su i ostali konektor (plastika ispod njega je atraktivne lime zelene boje).

Na raspolaganju su jedan MicroUSB (pogađate, za punjenje same baterije) i klasičan USB za punjenje bilo koje druge periferije. Što se tiče performansi, na ulazu (MicroUSB) imamo samo 1A, tako da će punjenje baterije malo potrajati, dok je na izlazu 2.1A maskimalno, tako da se može dobiti odlična brzina ukoliko se koristi samo jedan izlaz. Ono što treba odmah pomenuti je da baterija podržava punjenje paralelno 2 uređaja (tada po 1A) dok se i sama baterija dopunjava, što je vrlo korisno. Baterija ima samo jedan taster, kojim se pale četiri zelena LED-a pored, koji će označiti aktivni kapacitet baterije.

Rezime

Dopalo nam se što je baterija smeštena u kvalitetno i izdržljivo kućište, sa integrisanim Lightning kablom, uz izlaz od 2.1A što omogućava brzo dopunjavanje periferija. Sa druge strane imamo ipak nešto kabastije dimenzije kao i cenu od skoro 100€ koja za model kapaciteta 5200mAh definitivno nije povoljna. TYLT ima sjajnu reputaciju po pitanju kvaliteta, ali i nesvakidašnjeg dizajna, pa ukoliko cena nije prepreka, PowerPlant ima našu preporuku.

Conclusion

We like that the fact that battery is housed in high quality and durable case with integrated Lightning cable, with a 2.1A output allowing rapid recharging of peripheries. Slightly bulkier dimensions characterize it, while the price of nearly 100 Euros for the model offering the 5200mAh capacity is not favorable at all. TYLT has a great reputation regarding the quality, but also the extraordinary design, so if price is not an obstacle, we do recommend PowerPlant.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 95€

iL!ke ustupio: TYLT PowerPlant 5200mAh
zvanični sajt: iL!ke