Prestigio Powerbank 4000mAh

Još jedna u pravoj poplavi eksternih baterija koje su i sve popularnije kako vidimo. Radi se o Prestigio modelu koji je vrlo kompaktnih dimenzija i koji će biti dovoljan za par dopunjavanja baterije mobilnog telefona.

Znamo dobro da su eksterne baterije verovatno i najpopularniji gadgeti trenutno na tržištu, te da je teško naći nekog od proizvođača periferija koji ih već nema u svojoj ponudi. Tako je i sa Prestigiom, koji ima par različitih modela u prodaji. Mi smo isprobali varijantu kapaciteta 4000mAh, koja je kompaktnih dimenzija tako da može lako stati u džep. Za razliku od mnogih no-name varijanti, Prestigio je dosta poradio na dizajnu ali i kvalitetu svojih uređaja, tako da će se u startu barem vizuelno izdvojiti iz konkurencije.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 4000mAh

Utisak kvare

  • Izlazi su samo 0.5A i 1.2A

Specifikacija

  • Kapacitet: 4000mAh
  • Ulaz: 5 V DC, 1 A
  • Izlaz: 1.2 A / 5 V, 0.5 A / 5 V
  • Konekcije: 2x USB, MicroUSB

Prestigio Powerbank PBC01040 4000mAh

Powerbank PBX01040 je baterija vrlo elegantno dizajniranog kućišta u sivoj boji, koje je kompaktnih dimenzija i koje može stati u džep pantalona. Iako jeste solidne širine, baterija je tanka, sa zaobljenom gornjom i donjom površinom, tako da vizuelno deluje još manje. U pakovanju stiže dosta toga, od standardnog uputstva za korišćenje, do jednog USB kabla (USB i microUSB konektori), dodatnog USB kabla sa okruglim konektorom za neke stsarije modele telefona, pa do miniUSB na MicroUSB adaptera koji je stvarno praktičan dodatak. Jedino što nismo dobili a što smo očekivali jeste futrola za nošenje, mada matirana površina plastičnog kućišta baterije i ne deluje toliko osetljivo na habanje.

Nema puno toga što se može spolja videti: jedan Power taster smešten sa donje strane baterije u samom ćošku, koji ima i integrisanu LED lampicu pomoću koje će korisnici moći da vide da li je vreme za dopunu (ipak bi bilo bolje da postoji recimo četiri LED-a koji bi malo preciznije signalizirali preostali kapacitet baterije), dok su sa zadnje strane i dva regularna, izlazna USB porta i jedan miniUSB konektor. Kao što to obično i biva, miniUSB konektor je za punjenje baterije i deklarisan je na 1A, dok su izlazni portovi na 0.5A i 1.2A. Ovo je ujedno i jedina zamerka koju imamo, pošto će i punjenje same baterije i punjenje periferija na nju povezanih, biti malo sporije nego što smo očekivali, pogotovo što već ima dosta modela eksternih baterija sa 2A i 2.1A izlaznim portovima.

Rezime

Kao što smo pretpostavljali, Prestigio je napravio prilično kvalitetan uređaj koji izgleda veoma elegantno, u bogatom pakovanju, što već u startu odudara od onoga što najčešće viđamo. Kapacitet od 4000mAh je dovoljan da telefon napunite par puta, dok treba računati na minimum oko 4.5h za punjenje cele baterije. Zamerka se odnosi na to što su izlazni USB portovi deklarisani na samo 0.5A i 1.2A, dok je ulazni USB port na 1A, što znači i malo duža vremena punjenja.

Conclusion

Prestigio has made a quality device that looks elegant; it is available in the rich package, which differs from what we see most often. 4000mAh capacity is sufficient to charge the phone a couple of times, while for the full charging of the battery some 4.5hrs is necessary. The objection relates to the fact that the output USB ports are declared at 0.5A and 1.2A only, and the input USB port on 1A, which means a longer charging time.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2015.): 15€

Asbis ustupio: Prestigio Powerbank PBC01040 4000mAh
zvanični sajt: prestigio.rs