Mophie Juice Pack for iPhone 6 Plus

Mophie je prilično poznat po veoma kvalitetnoj dodatnoj opremi za iPhone telefone, a sada imamo prilike da vidimo i jedna model futrole sa integrisanom baterijom za iPhone 6 Plus model.

Mophie je možda novo ime na našem tržištu, ali je poznato da se radi o jednom od najpoznatijih proizvođača periferija kada su iPhone uređaji u pitanju. Na test nam je stigao Juice Pack u verziji za iPhone 6 Plus, što je futrola sa integrisanom baterijom, koja će produžiti autonomiju ali i zaštititi telefon od udaraca i padova. Koncept nije nov, već smo i viđali razne slične varijante, ali Mophie bez dileme spada među najbolje i najkvalitetnije, pa ukoliko ste nabavili najnoviji iPhone i uprkos odličnoj autonomiji ipak fali još malo da bi sastavio ceo dan rada, evo ideje kako da se to reši na najjednostavniji način.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Kapacitet 2600mAh
  • Odlična zaštita telefona

Utisak kvare

  • Malo veća cena
  • Nešto većih dimenzija

Specifikacija

  • Kapacitet: 2600mAh
  • Konekcije: Lightning, MicroUSB
  • Dimenzije: 8.3 x 17.4 x 1.4 cm

Mophie Juice Pack for iPhone 6 Plus

Za sada, Mophie ima spremne Juice Packove za iPhone 6 i 6 Plus, i to u mat crnoj, glossy beloj i zlatnoj boji. Za slučaj da se neko pitao, svi modeli su Apple certified, tako da nema brige oko toga da li će biti kompatibilni. Ujedno, nije loše reći da su ovo i najskuplji Mophie modeli u ponudi. Konstrukcija je izuzetno kvalitetna, od plastike koja pruža odličnu zaštitu od padova, stim što po instalaciji ostaje ekran koji se doduše može dodatno zaštititi nekim dodatnim screen protectorom. U pakovanju stiže sama futrola/baterija (koja je sastavljena iz dva dela), Audio 3.5mm produžni kabl za slušalice/headset i USB kabl. Verovatno će se neko odmah zapitati zašto USB kad iPhone koristi Lightning interefejs, a odgovor je u tome što se sam telefon preko Lightning-a priključuje na Mophie futrolu, ali se sama futrola (kao i telefon tada) dopunjava preko USB interfejsa, što je dosta dobra odluka pošto i dalje ima mnogo više USB punjača u okolini.

Futrola je iz dva dela, i u donjem delu vidimo Lightning konektor na koji se telefon priključi. Kada se postavi u futrolu, kači se i gornji deo koji se čvrsto fiksira sa gornje strane. Primećujemo par interesantnih detalja: u milimetar detaljno postavljene otvore za kameru sa zadnje strane, 3.5mm konektor za headset sa donje, za Power taster sa leve bočne strane, dok su Volume tasteri dobili gumirane nastavke koji su integrisani u kućište. Dodatno, pošto iPhone 6 Plus ima stereo zvučnike sa donje strane, futrola će zvuk proslediti do otvora sa prednje strane, pa čak i malo pojačati zvuk. Sa donje strane futrole imamo MicroUSB konektor, a sa zadnje taster za proveravanje stanja baterije (tu su LED lampice) i prekidač kojim se aktivira punjenje telefona preko baterije.

Rezime

Sa kapacitetom od 2600mAh (kapacitet baterije ugrađene u iPhone 6 Plus je 2915mAh), ovo bi trebalo da pruži taman dovoljnu rezervu da se nikada ne ostane bez energije. Punjenje Mophie baterije je brzo (ulaz deklarisan na 1.8A), dok je punjenje iPhone baterije na svega 1A. Mophie naravno podržava pass-through charge & sync, gde se kod povezivanja na računar prvo dopunjava telefon, pa tek onda rezervna baterija. Gledajući kvalitet izrade fultrole i performanse baterije, jasno je da se radi o izuzetno kvalitetnom rešenju koje iako ne košta mnogo, vredi uloženog novca.

Conclusion

2600mAh capacity (capacity of the battery installed in the iPhone 6 Plus is 2915mAh) should provide sufficient reserves so device will never run out of power. Charging Mophie battery is quickly (1.8A input), while the iPhone battery is charging at 1A. Mophie supports pass-through charge & sync. In case of connecting to a computer, the phone is charging first, and after that the backup battery is charged. This is a high quality solution available at an affordable price, it is worth the money.

Testirani proizvod je uzorak.

WinWin ustupio: Mophie Juice Pack for iPhone 6 Plus
maloprodaja: WinWin prodajna mesta na ovom linku.