Allocacoc PowerCube Extended

Vrlo jednostavan gadget koji će mnogima puno značiti. Ideja je da se klasičan razdelnik napona koji zauzima dosta prostora učini fleksibilnijim i praktičnijim. Uz dodatak i ostalih adaptera iz PowerCube serije, mogućnosti su stvarno velike.

Kako se povećava broj raznih električnih uređaja koje držimo na radnom stolu ili generalno u kući, tako raste i potreba za utičnicama. Mnogi to rešavaju jednostavno, kupovinom produžnog kabla odnosno razdelnika napona, no često se srećemo sa tim da razni adapteri za napajanje blokiraju susedne konektore, odnosno da se ne može optimalno iskoristiti prostor na raspolaganju. Upravo za te slučajeve imamo jedan zgodan gadget iz Allocacoc ponude, PowerCube Extended. odmah da kažemo da je u ponudi cela serija PowerCube adaptera, no za početak ćemo videti i osnovnu varijantu.

Ključne karakteristike

  • Veoma praktičan dizajn
  • Kvalitetna izrada

Utisak kvare

  • U slučaju montaže na postolje, gubi se jedan konektor

Specifikacija

  • Napon: 110-240V
  • Broj utičnica: 5
  • Dužina kabla: 1.5m
  • Dodatno: dock za montažu

Allocacoc PowerCube Extended

Cela ideja iza PowerCube Extended adaptera je vrlo jednostavna, umesto da konektori budu montirani jedan pored drugog, smešteni su na stranice kocke. Dovoljno je pogledati dimenzije ovog adaptera u odnosu na klasičan razdelnik napona sa 5 konektora pa da odmah bude jasno da je daleko praktičniji. Integrisan je kabl za napajanje dužine 1.5m (postoji i varijanta od 3m), gde se koristi nešto deblji i kvalitetniji provodnik. Interesantno je da se proizvođač dosetio da različiti modeli PowerCubea budu i različite boje, tako da će se Extended varijanta sa produžnim kablom prepoznati po crvenoj boji samih utičnica.

Extended model se može koristiti na dva načina: Prvi je da stoji recimo na podu, gde je dostupno 5 utičnica i gde adapteri za napajanje koji se uključuju (kao što su recimo punjači i eksterna napajanja raznih uređaja) neće smetati jedan drugome i neće blokirati utičnice, kao i docked varijanta za koju se koristi dock koji stiže u pakovanju. On se sa jedne strane zalepi na željenu površinu (recimo, donju stranu stola možda kao najpraktičniji primer), kada se ceo adapter lako zakači (čime se gubi efektivno jedna utičnica). Sve ovo je prilično jednostavno za razumeti i ne verujemo da će iko imati nekih problema da maksimalno iskoristi mogućnosti PowerCube Extended modela.

Rezime

Kao prvi proizvod koji smo videli iz PowerCube serije, Extended će na najbolji mogući način zameniti klasičan razdelnik napona i uštedeti uvek bitan prostor. Dodatno, tu su Power USB, Extended USB, Original i Original USB, koji se mogu po želji kombinovati kako bi se dobila konfiguracija koja najbolje odgovara potrebama. Nije loše napomenuti da je ovo klasičan razdelnik napona, bez surge protect funkcije, te da se nadamo da će neka od sledećih revizija i to uključiti u spisak funkcija.

Conclusion

As the first product we have seen from the PowerCube series, Extended will be the best way to replace the conventional voltage divider and save some space. In addition, there are a USB Power, Extended USB, Original, and Original USB, which can be combined to provide the desired configuration. This is a classic voltage divider without the surge protection function, so we hope some of following version will include it.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 18€

Gigatron ustupio: Allocacoc PowerCube Extended
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com