Lenovo 5000mAh Portable Power

Još jedna od brojnih eksternih baterija koje smo testirali, a koja nosi Lenovo potpis. Elegantnog izgleda i kompaktnih dimenzija, raspolaže kapacitetom od 5000mAh, što je dovoljno za barem dva punjenja prosečnog telefona.

Stiže nam još jedna interesantna eksterna baterija, ovoga puta sa Lenovo potpisom. Iako na tržištu ima baš dosta raznih modela, nije loše da fokus bude ipak na malo poznatijim imenima, koja bi (barem bi tako bilo za očekivati) trebala da koriste kvalitetnije baterije. Na testu smo imali model kapaciteta 5000mAh, kompaktnih dimenzija i zgodan za sve one koji hoće da ipak imaju rezervu u džepu za slučaj da im baterija istekne baš kada je bitno. Znamo da postoje i baterije mnogo većih kapaciteta, no i ovako nešto je sasvim dovoljno da se prosečan telefon napuni 2 puta, što uz 2A izlaz znači da će telefon (ili neki drugi uređaj) biti brzo vraćen u život.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 5000mAh
  • Dva izlaza od kojih je jedan na 2A

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 5000mAh
  • Ulaz: 5 V DC, 1.2 A
  • Izlaz: 1.2 A / 5 V, 2 A / 5 V
  • Konekcije: 2x USB, MicroUSB

Lenovo 5000mAh Portable Power

Ovo je relativno kompaktna baterija dimenzija 118x65x8.8 mm, smeštena u atraktivno metalno kućište srebrne boje. Kućište je sastavljeno iz dva dela i deluje veoma kvalitetno. Dopalo nam se što nije u pitanju glossy finiš, već matirana površina na kojoj neće ostajati otisci prstiju niti se tako lako videti ogrebotine. Iako nema nikakve zaštitne futrole, ova Lenovo baterija deluje dovoljno izdržljivo da se može nositi u zadnjem džepu ili torbi, bez bojazni da joj se išta može desiti. Prateće pakovanje je standardno, pa se pored kratkog korisničkog uputstva dobija i USB kabl (Micro USB na standarni USB priključak).

Pored srebrne metalik oznake proizvođača sa gornje strane, nema puno detalja koji će privući pažnju kupaca. Vidimo recimo četiri LED statusne lampice koje će simbolično označavati preostali kapacitet baterije. Primetili smo da nema nikakvog dodatnog tastera, već će prilikom povezivanja baterije na uređaj koji se puni LED lampice označiti kapacitet Takođe, prilikom punjenja same baterije će se videti stanje, a kada se napuni, baterija i LED-ovi se gase. Na bateriji postoji jedan MicroUSB port za punjenje same baterije, kao i dva klasična USB porta sa izlazima od 1A i 2A, što se vidi po oznakama sa donje strane baterije.

Rezime

Ovaj model radi veoma lepo, brzo se puni sama baterija (tačno vreme će zavisiti od toga na kakav je punjač priključite, a mi savetujemo da to bude neki snažniji 2A model). Bez obzira da li se puni uređaj koji podržava 1A ili 2A ulaz, brzina će biti praktično ista kao i kada se koristi zidni punjač, što je sjajno. Iako je očekivano da Lenovo eksterna baterija košta malo više od no name varijanti, smatramo da se razlika u ceni isplati da se dobija kvalitetnija baterija koju čeka i duži životni vek.

Conclusion

This model works very well, the battery is charging fast (the exact time depends on what kind of charger is used, and we advise you to use some powerful 2A model). Regardless of whether you are charging the device that is supporting 1A or 2A input, the speed will be the same as when using the standard wall socket, which is great. While it is expected that Lenovo external battery will cost more than no name variants, we believe the price difference is worthwhile because a high quality battery characterized by a longer lifetime is obtained.

Testirani proizvod je uzorak.

Pin Computers ustupio: Lenovo 5000mAh Portable Power
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.