Intex univerzalni laptop adapter 90W

Ovo je univerzalni laptop adapter za napajanje maksimalne izlazne snage od 120W, sa manuelnim selektorom izlaznog napona. U paketu dolazi sa 8 različitih nastavaka pomoću kojih se može koristiti za veliki broj raznih laptopova, a tu je i poseban adapter za korišćenje u kolima.

Ima dovoljno onih koji zbog ovog ili onog razloga ostanu bez napajanja za laptop, a onda ih čeka potraga za eventualnim originalnim modelom, koji je po pravilu malo skuplji, ili kupovina univerzalnog modela koji košta u startu manje. Ono što univerzalni adapteri nude je to da mogu da rade na velikom broju modela laptopova različitih proizvođača, i kod nas na tržištu može da se pronađe solidan broj raznih modela, koji nude prilično sličnu funkcionalnost. Intex je samo jedan od onih koji nude nešto ovako, a proverićemo kako to funkcioniše u praksi.

Ključne karakteristike

  • Manuelna regulacija izlaznog napona
  • Dolazi sa 8 adaptera za različite modele laptopova
  • Adapter za korišćenje u kolima, USB port

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Ulaz: 100 - 240 V AC, 50/60 Hz, 1.5A max
  • Izlazni napon i jačina struje: 15V, 16V, 19V, 19.5V, 20V, 24V, USB 5V
  • Dimenzije: 215 mm x 115 mm x 48 mm
  • Konektori: 8 različitih nastavaka

Intex univerzalni laptop adapter 90W IT-AD90WC

Za razliku od nekih Slim modela, ovo je prava cigla punih dimenzija (215x115x48 mm) i ne treba računati na to da će biti manja ili lakša za nošenje od prosečnog adaptera za napajanje. Što se dizajna tiče, nema puno toga da se kaže, crna mat plastika, prorezi za hlađenje sa bočnih strana i oznaka proizvođača sa gornje strane. U pakovanju stiže par stvari i to su: osam adaptera za korišćenje sa raznim modelima laptopova, adapter za priključivanje u kolima, klasičan strujni kabl. Na našu žalost, adapteri nisu obeleženi i traženje odgovarajućeg će biti stvar probanja, tako da nije loša ideja poneti laptop u prodavnicu i probati da li pasuje.

Pošto je u pitanju model sa manuelnom selekcijom napona, sa gornje strane postoji točkić pomoću koga se lako bira izlazni napon (za ovo treba pogledati specifikaciju sa originalnog adaptera za laptop, kako se ne bi pogrešilo). Ovako nešto je bolja ideja od klasičnog prekidača (što smo takođe viđali) koji se može i slučajno pomeriti. Vidimo poseban USB port sa bočne strane, na koji se lako priključuje kabl za punjenje telefona ili neke druge periferije. U pitanju je 1A varijanta, što je šteta pošto bi sigurno većini odgovaralo 2.1A kako bi uređaje i brže napunili. Ipak, nije loše imati i tu opciju, pa kada nosite laptop i njegov adapter za napajanje, ne mora da se misli na punjač za telefon.

Rezime

Na adapteru nema displeja koji označava izlazni napon, već samo jedne statusne diode, tako da savetujemo da se ipak uvek proveri na selektoru napona da li je odabran odgovarajući. Performanse ovog adaptera su dobre, ne greje se mnogo i radiće sa gotovo svakim laptopom, ne računajući najnovije Lenovo modele sa pljosnatim konektorom. Ono što je možda i najbitnije, cena je prilično dobra, rame uz rame sa sličnim modelima koji se mogu kod nas kupiti.

Conclusion

Adapter lack the screen that indicates the output voltage, it has only LEDs for just one status, and so we advise you to always check on the voltage selector whether the selected is the appropriate voltage. Performance of this adapter is good; it does not heat up much and it will work on any laptop, not counting the latest Lenovo models with flat connector. Price is affordable, in line with similar models that can be purchased on the local market.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2014.): 23€

Gigatron ustupio: Intex univerzalni laptop adapter 90W IT-AD90WC
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com