LC-Power Powerbank LC-PB-8000

Još jedan model eksterne baterije, kapaciteta 8000mAh, sa jednim izlazom od 1A. Veoma kvalitetne izrade i sa aluminijumskim kućištem, ali i ulaz i izlaz su 1A, tako da će punjenje baterije i priključenih uređaja biti malo sporije nego što bi to bilo idealno.

Iz LC-Power-a su nam stigle do sada razne periferije, a red je i na eksterne baterije, koje su sve popularnije. Ovo i nije neobično pošto ima baš dosta onih koji traže dodatni izvor napajanja, pošto se često dešava da telefon ne izdrži do kraja radnog dana. Kod nas mogu da se nađu razni modeli baterija, od onih koje su male i kompaktne, ali i manjeg kapaciteta, pa sve do modela kao što je ovaj, koji mogu više puta dopuniti telefon ili tablet. LC-Power je već poznat po proizvodima sa odličnim odnosom cene i kvaliteta, tako da i u ovom slučaju dosta očekujemo.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetan dizajn
  • Kapacitet 8000mAh
  • Dodatni adapteri za napajanje

Utisak kvare

  • Izlaz od samo 1A

Specifikacija

  • Kapacitet: 8000mAh
  • Ulaz: 1000 mA
  • Izlaz: 5V / 1A
  • Konekcije: USB, MicroUSB

LC-Power Powerbank LC-PB-8000

Uz dimenzije od 15 x 79 x 116 mm i težinu od čak 350g, ovo definitivno nije najmanja i najlakša ovakva baterija koju smo do sada videli. Verovatno je glavni krivac za to činjenica da je kućište napravljeno od aluminijuma, za razliku od većine konkurencije gde je korišćena plastika. Na prvi pogled, ova baterija nas najviše podseća na eksterno kućište nekog manjeg hard diska, a ni to nije neobično pošto znamo da LC-Power ima razne modele ovih kućišta u ponudi. U svakom slučaju, kvalitet izrade je odličan, a baterija će biti odlično zaštićena ako se slučajno desi da padne, bez bojazni da će se išta oštetiti.

Spolja možemo videti četiri LED-a koji će označavati raspoloživi kapacitet baterije, a sa zadnje strane i jedan Power taster, MiniUSB konektor za punjenje baterije i jedan izlazni USB port. Par napomena, interesantno je da se proizvođač opredelio za MiniUSB konektor za punjenje, pošto je MicroUSB dosta praktičniji pošto sada skoro svi mobilni telefoni i većina tableta koristi baš taj interfejs za punjenje, pa bi mogli da se iskoriste već postojeći punjači. Drugo, postoji samo jedan USB port za punjenje drugih uređaja, mada baterija od 8000mAh znači da bi mogli da paralelno punite i dva uređaja. Treće i poslednje, izlaz je deklarisan na 1A, baš kao i ulaz, tako da će i punjenje baterije i punjenje priključenih uređaja biti malo sporije nego što bi bilo idealno.

Rezime

Ovaj model ima interesantan izbor prateće opreme, tu je USB kabl sa kružnim konektorom i set od šest nastavaka za priključivanje različitih uređaja. Veoma praktično, ali na žalost bez neke torbice za nošenje, pa o ovim nastavcima treba voditi računa da se ne pogube. Ono što najviše zameramo ovom modelu je to što više izlaza veće amperaže, čime bi dobili fleksibilniju bateriju koja brže puni periferije. Na kvalitet izrade zaista nema primedbi, pa ukoliko vam i nije toliko bitno koliko brzo će se dopunjavati uređaji koje priključite na bateriju, onda LC-Power Powerbank zaslužuje preporuku.

Conclusion

The model offers an interesting selection of accessories, there is a USB cable with circular connector and a set of six additions for connecting different devices. Practical, however, a carrying case is missing so you should be careful not to displace them. The biggest complaint is the fact there is no more outputs of higher amperage, which would provide a flexible battery that offers faster charging of peripherals. The build quality is beyond reproach, so if you do not care about how fast you can charge devices connected to the battery, in that case, LC-Power Powerbank deserves recommendation.

Testirani proizvod je uzorak.

MID9 ustupio: LC-Power Powerbank LC-PB-8000
zvanični sajt: mid9.biz