Corto EB-260 eksterna baterija

Prilično dobra, eksterna baterija kapaciteta 2600mAh, vrlo kompaktnih dimenzija tako da staje u džep. Dostupan je jedan izlazni USB port na 1A, što će biti dovoljno onima kojima brzina punjenja nije na prvom mestu.

Ime kompanije Corto nam još uvek nije toliko blisko, i očigledno je da se radi o proizvođaču raznih periferija, od kojih ćemo neke u narednom periodu moći da vidimo. Za sada, tu je kompaktna eksterna baterija, kapaciteta 2600mAh. Ova baterija bez problema staje u bilo koji džep, a kapacitet je dovoljan za jedno punjenje prosečne baterija smartphone-a. Već smo videli solidan broj sličnih modela, pa ćemo videti da li se ovaj imalo razlikuje od konkurencije. U svakom slučaju, tu je prilično dobra cena koja je i sama dovoljna da izbaci ovakav proizvod u prvi plan.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 2600mAh

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 2600mAh
  • Ulaz: 5V/1A
  • Izlaz: 5V/1A
  • Konekcije: USB, MicroUSB

Corto EB-260

Dimenzije ove baterije su 90 x 25 x 25 mm, i ona nas najviše podseća na neki karmin ili eyeliner, posebno zbog crnog glossy finiša i fino zaobljenih ivica. Pakovanje je prilično oskudno i pored baterije stiže još samo jedan USB kabl (standardan USB na MicroUSB konektor), doduše, ništa više realno nije ni potrebno. Kvalitet izrade kućišta baterije je sasvim dobar, jedino što zameramo je to što je poznato da je ovakva glossy plastika prilično osetljiva na habanje i ogrebotine, tako da će bez ikakve zaštitne futrole, vrlo brzo izgubiti sjaj i jednostavno neće izgledati kao po otpakivanju.

Pored oznake proizvođača i dve statusne diode (koje prikazuju status baterije i punjenje), nema puno toga što može da se vidi spolja. tu su jedino dva USB porta: MicroUSB za punjenje interne baterije, i standardni USB port za povezivanje drugih uređaja i punjenje njihovih baterija. Da ne bi bilo zabune, portovi su obeleženi sa Ulaz i Izlaz, tako da je prilično jasno koji čemu služi. Ono što takođe treba znati je da su oba USB porta deklarisana na 1A, što znači da punjenje baterija neće biti baš brzo, što je i jedina zamerka (naravno, ukoliko koristite uređaj koji može primiti više od 1A struje), no takođe, to je i prilično uobičajeno za baterije iz ove kategorije.

Rezime

Baterija kapaciteta od 2600mAh je dovoljno za prvu pomoć, taman da se napuni cela baterija telefona (ili za one koji imaju telefone sa nešto većim kapacitetom baterije, dovoljno da se napuni veći deo baterije), što je sasvim u skladu sa onim što smo i očekivali s obzirom na dimenzije. Naravno, u ponudi postoji solidan broj baterija dosta većeg kapaciteta, ali one neće tako lako stati u džep. Corto EB-260 je zgodna za nošenje i predstavlja pravu emergency varijantu koja će se naći pri ruci kad god treba dopuniti bateriju, da telefon (ili neki drugi uređaj) izdrži do prvog punjača i utičnice za struju.

Conclusion

2600mAh battery is great in emergencies, it is enough to charge the battery of a handset (ideal for those who have phones with a slightly larger battery capacity, enough to charge most of the battery capacity), which is in accordance of what we expected, given the dimensions. There are a solid number of high capacity batteries on the market, but they will not easily fit in a pocket. Corto EB-260 is comfortable to wear and it is a real emergency solution available whenever you need to recharge the battery, so the phone (or another device) could withstand to the first charger and an AC outlet.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 11€

Computer Dream ustupio: Corto EB-260
maloprodaja: Computer Dream prodajna mesta na ovom linku.