LogiLink Mobile Power Bank 6000mAh

Jedan od novijih dostupnih prenosnih baterija, sa kapacitetom od 6000mAh. Ono što nam se dopalo jesu ugrađene zaštite od kratkog spoja i prekomernog punjenja i pražnjenja, dok je šteta što su oba izlaza od samo 1A.

Eksterne, mobilne baterije su postale veoma tražene, što i ne čudi s obzirom na to da imamo sve veći broj raznih uređaja koje stalno nosimo sa sobom. Već smo videli brojne modele koji su različitog dizajna, kapaciteta i na kraju krajeva i cene, tako da imamo neku ideju šta se može očekivati. Za LogiLink do sada nismo čuli, ali to ništa nije smetalo da Mobile Power Bank 6000mAh izgleda kvalitetnije i interesantnije od većine modela sličnih karakteristika koji se mogu naći kod nas na tržištu.

Ključne karakteristike

  • Interesantan dizajn
  • Kapacitet 6000mAh
  • Praktični LCD displej

Utisak kvare

  • Izlazi od samo 1A

Specifikacija

  • Kapacitet: 6000mAh
  • Ulaz: 5V, 500-1000 mA
  • Izlaz: 2x 5V / 1A (2A max)
  • Konekcije: 2x USB, MicroUSB
  • Dodatno: LCD statusni ekran

LogiLink Mobile Power Bank 6000mAh

Nemam tačne podatke o dimenzijama ovog modela, ali je približno nalik na modele eksternih hard diskova, što znači da bez problema može stati u zadnji džep pantalona. Kućište je od plastike u crnoj boji i glossy finišu, sa fino zaobljenim bočnim ivicama. Glossy je nešto što lepo izgleda samo kada se izvadi iz kutije pošto će skupljati otiske prstiju i prašinu, a dodatno nije loše nabaviti i neku zaštitnu futrolu kako se ne bi brzo površine pohabale i izgrebale. Sa gornje strane, vidimo oznaku proizvođača, kao i PowerBank logo, ali nigde recimo nema označeno o kapacitetu uređaja.

Dizajn je prilično sličan onome što smo već videli, sa jedne strane imamo dva klasična USB porta (koji su izlazni) i jedan MicroUSB koji služi za punjenje ugrađene baterije. Sa gornje strane je jedan taster (za uključivanje) i korisni LCD ekran. Za razliku od većine modela koji imaju samo par diodica koje vizuelno pokazuju preostali kapacitet, ovde je tu LCD sa tačnim preostalim kapacitetom i statusom rada. Ono što je ovde najbitnije je sledeće: ulaz prihvata struju od 1A, kao i svaki od dva dostupna USB porta. Šta to konkretno znači? da bez obzira na punjač na koji bateriju priključite, ona prihvata maksimalno 1A, što znači u idealnom slučaju 6h za pun ciklus punjenja, što baš i nije mnogo impresivno. Sa druge strane, ni uređaji koji se pune preko baterije neće izvući više, što je šteta pošto imamo već dosta telefona i tableta koji mogu prihvatiti 2A pa i više od toga. Sve ovo utiče naravno samo na brzinu punjenja.

Rezime

U pakovanju sa baterijom stiže jedan kratak USB kabl (MicroUSB na USB) koji se može koristiti i za punjenje same baterije, ali i za punjenje drugih uređaja koji koriste MicroUSB konektor. Ideja je jednostavna, u kompaktnom formatu dobijate 6000mAh, što je u proseku oko 3 punjenja prosečnog smart telefona, tako da možete slobodno krenuti bilo gde bez bojazni da ćete ostati bez dragocenog telefona ili periferije. Ono što nam se posebno dopalo jeste to što ovaj model ima ugrađenu zaštitu od kratkog spoja kao i prekomernog punjenja ili pražnjenja, čime ne može veliki broj proizvođača da se pohvali.

Conclusion

The package comes with a short USB cable (MicroUSB to USB) that can be used for battery charging, and for charging other devices that use a Micro USB connector. The idea is simple, in the compact format users get 6000mAh, which is about 3 charging of the average smartphone, so you can feel free to go anywhere without worrying that you'll lose your precious phone or peripheral. We do like the fact the model has a built-in protection against short-circuit and over-charging or discharging, offered only by a small number of manufacturers.

Testirani proizvod je uzorak.

Sampro ustupio: LogiLink Mobile Power Bank 6000mAh
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs