Blueberry Power Bank PC-9K

Još jedan model eksterne baterije koji nam dolazi iz kompanije Blueberry, ovoga puta kapaciteta 9000mAh. Dobre performanse i podrška za 2A USB port znače i brže punjenje periferija koje to podržavaju.

Vrlo popularna kategorija eksternih, prenosnih baterija je bogatija za još jedan model, ovoga puta Blueberry Power Bank PC-9K. Ovo je model kapaciteta 9000mAh, interesantnog dizajna i pre svega dobrom cenom. Već smo ranije mogli da vidimo par interesantnih modela baterija koje stižu iz Blueberry-ja, stim što će ova biti namenjena ipak malo zahtevnijim korisnicima kojima treba malo veća rezerva energije. Ono što će potencijalne kupce interesovati će biti koliko je praktičan za korišćenje kao i to koliko brzo puni periferije.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn, ugrađena LED baterijska lampa
  • Kapacitet 9000mAh
  • Dodatni adapteri za napajanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 9000mAh
  • Ulaz: 5V/1A
  • Izlaz: 5V/1A, 5V/2A
  • Konekcije: USB, MicroUSB, adapteri
  • Dodatno: 2x LED flash

Blueberry Power Bank PC-9K

Pošto je nešto većeg kapaciteta, ova baterija je i nešto većih dimenzija u odnosu na prosek: 63mm x 105mm x 22.5mm i teži 180g. U pakovanju stiže USB kabl, sa posebnim konektorom na koji se kači jedan od dostupna četiri adaptera: Micro USB, Mini USB, 30-pinski (Apple)i 2 mm (Nokia). Ovo znači da će Power Bank PC-9K moći da se koristi i za dopunjavanje baterija brojnih uređaja, i to bez kupovine odnosno investicije u dodatne kablove. Ova baterija spolja možda najviše podseća na eksterni hard disk, sa gornjom površinom u belom glossy finišu i sa povećim logom proizvođača. Kvalitet izrade je odličan a plastika dobro uklopljena i deluje prilično čvrsto.

Sa gornje strane baterije imamo jedan Power taster, četiri statusne diode koje označavaju preostali kapacitet baterije, dok su sa bočne (MicroUSB) i zadnje (2x USB) strane raspoređeni dostupni konektori. Između dva USB porta sa zadnje strane vidimo i dva bela LED-a, koji imaju ulogu baterijske lampe, što je vrlo praktičan dodatak. Sama baterija se puni preko MicroUSB porta, koji je deklarisan na 1000mA, što znači da će trebati dosta vremena da se cela baterija napuni (pa je možda najbolje ostaviti je da se puni preko noći). Dva USB porta za dopunjavanje periferija imaju izlaz od 1A i 2A, što znači da ćete malo zahtevnije uređaje moći da punite i malo brže.

Rezime

Ova baterija ima vrlo jednostavnu ulogu: da vaše uređaje dopuni onda kada nema dostupnih posebnih punjača i utičnica za struju. Možete birati izlaz od 1A ili 2A, tako da će punjenje periferija biti solidno brzo, za slučaj da vam je to bitna stvar. Kapacitet od 9000mAh je dovoljan da telefon i tablet napunite par puta, pa će Power Bank PC-9K biti odličan izbor i za one koji imaju i nose sa sobom više periferija koje treba dopuniti.

Conclusion

This battery has a simple purpose: to charge your devices when there is no available special chargers or outlets. You can choose 1A or 2A output, so the peripherals will charge quickly, in case that is important to you. 9000mAh capacity is sufficient to charge a phone and a tablet a few times, so Power Bank PC-9K will be a great choice for those who have and carry around several peripherals to be charged.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 25€

Pin Computers ustupio: Blueberry Power Bank PC-9K
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.