Xwave Box 10 power bank

Prenosna baterija koja staje u džep, sa kapacitetom 2600mAh, što je dovoljno za jedan ciklus punjenja baterije prosečnog telefona. Pored vrlo dobre cene, moramo reći i to da se sama baterija sporo puni, kao i da nema indikatora kapaciteta.

Power Bank dodaci su postali veoma popularni, i prosto je neverovatno kako to da se to ranije nije desilo. Bez obzira da vam baterija na telefonu ne traje dovoljno dugo da izgura ceo dan, ili jednostavno hoćete da se osigurate da se ne desi da se telefon isključi u bitnom trenutku, nije loše imati u džepu ili torbi rezervu. Xwave pored brojnih gadgeta ima i Power Bank eksterne baterije, kao što je i model Box 10, koji spada u kompaktnije modele koji će stati u svaki džep, i u skladu sa tim i nešto manji kapacitet od 2600mAh.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 2600mAh

Utisak kvare

  • Sporo punjenje baterije
  • Nema indikatora kapaciteta

Specifikacija

  • Kapacitet: 2600mAh
  • Konekcije: USB, MicroUSB

Xwave Box 10 power bank

Box 10 je model vrlo kompaktnih dimenzija, četvrtastog oblika i staje u šaku, sa gumiranom površinom (na žalost, nije vodootporan). Kod nas su se na testu našli primerci u neonski zelenoj i plavoj boji, a dostupne su još i crna i bela varijanta. Posle malo boljeg zagledanja, vidimo da je u stvari preko klasičnog plastičnog kućišta navučena i zatvorena gumirana futrola, pa ne treba brinuti da li će se oštetiti ako ispadne. Sa zadnje strane imamo zakačen i privezak za ključeve, pa iako je možda sama baterija nešto veća od prosečnog priveska, svakako da može i za to poslužiti.

Pakovanje je standardno, i dobija se samo relativno kratak USB kabl koji sa jedne strane ima MicroUSB konektor, a sa druge USB port standardnih dimenzija. Na bateriji nalazimo MicroUSB port i klasičan USB port, stim što prvi služi za punjenje baterije a drugi za dopunjavanje drugih uređaja. Da bi se kompletno napunila, potrebno je čak oko 4-6h (i to sa punjačem koji ima izlaz od 2A), što je možda malo i više u odnosu na prosek. Izlaz sa baterije je 1A, tako da će biti zgodnija za telefone odnosno uređaje koji nemaju jake 2A (i jače) punjače. Ne znači da neće moći da se pune pomoću ove baterije, već da će to punjenje biti solidno sporo.

Rezime

Bez obzira na sve, baterija je toliko kompatna, i biće jako zgodna za korišćenje u trenucima kada je baterija na vašem prenosnom uređaju pred istekom. Cena ovakvih modela je odlična i to je samo još jedan razlog više da može biti sjajan poklon ili jednostavno nezamenljiv gadget koji će uvek biti u torbi ili rancu. Ako bi tražili neku posebnu manu, to bi jedino bila činjenica da ne postoji način da se proveri koliki je trenutni, preostali kapacitet baterije, no retko koji model ovih dimenzija to ima.

Conclusion

The battery is compact and it will be convenient to use it in times when the battery on your portable device is running out of juice. Price of models like this is excellent and something like this can be a great gift or simply an indispensable gadget that will always be in your bag or backpack. The only drawback is related to the fact there is no way to check the current, remaining battery capacity, but rarely models of this size offer that option.

Testirani proizvod je uzorak.

NT Company ustupio: Xwave Box 10 power bank
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.