Xwave Black Plate 44 Power bank

Još jedna Xwave baterija, ovoga puta malo modernijeg dizajna, sa kapacitetom od 4400mAh. To će biti dovoljno da se na primer telefon napuni dva puta uzastopno. Na raspolaganju je jedan USB port od 1A, tako da treba očekivati i malo sporije punjenje tableta koji koriste punjače od 2.1A.

Stiže nam na test još jedan model eksterne baterije iz Xwave ponude, model Black Plate 44. Kao što može da se iz oznake pretpostavi, radi se o bateriji kapaciteta 4400mAh. Kao što smo već mogli da vidimo, eksterne baterije su postale vrlo popularne pošto predstavljaju veoma jednostavan način da se dopuni baterija nekog prenosnog uređaja, bez čekanja da se nađe slobodna utičnica. Gledajući dimenzije i specifikaciju ovog modela, možemo da zaključimo da će biti najzgodniji za dopunjavanje baterije mobilnog telefona. Ipak, odmah treba reći da je ova baterija kompatibilna sa svim uređajima koji mogu da se pune preko USB interfejsa.

Ključne karakteristike

  • Povoljna cena
  • Kapacitet 44000mAh

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 4400mAh
  • Konekcije: USB, MicroUSB

Xwave Black Plate 44 Power bank

Black Plate 44 je interesantnog dizajna, i već na prvi pogled deluje dosta interesantnije od ostalih Xwave modela koje smo već mogli da vidimo ranije. Baterija je smeštena u plastično kućište crne boje sa glossy finišom sa gornje strane, uz srebrnu lajsnu koja ide po obodu. Pored oznake proizvođača, sa gornje strane vidimo smo još i oznaku koja je pomalo zbunjujuća, ali u stvari označava da je Power taster smešten sa gornje strane i u pitanju je touch taster. Sa donje strane se nalazi samo mala nalepnica koja nam govori da je kapacitet 4400mAh. Što se tiče dodatne opreme, u pakovanju stiže samo kratak USB kabl, mada bi bilo vrlo zgodno da se dobija i futrola za nošenje kako se glossy površina ne bi izgrebala tokom nošenja.

Ispod oznake proizvođača postoje skrivene četiri statusne diode (plave boje), koje će označavati kapacitet baterije, tako da će biti jednostavno proveriti da li je vreme za dopunu. Na drugom kraju baterije postoji još jedna statusna dioda koja će signalizirati kada je priključeni uređaj završio sa punjenjem. Da bi se kompletno napunila baterija od 4400mAh, potrebno je oko 3-4h, a punjenje ide preko MicroUSB porta sa bočne strane. Preostali regularni USB port služi za priključivanje telefona, tableta ili neke druge periferije. Izlazni port isporučuje 1A struje, tako da će punjenje tableta koji imaju deklarisani ulaz od 2.1A biti sporije.

Rezime

Ova eksterna baterija je malo boljeg kvaliteta izrade i atraktivnijeg dizajna od proseka koji se uglavnom može kod nas pronaći, uz konstataciju da je cena i dalje vrlo dobra. Iako će mnogima biti interesantniji modeli koji imaju više izlaza, odnosno koji mogu dopunjavati više uređaja od jednom, uvek ima onih kojima su bitnije kompaktne dimenzije pošto se Black Plate 44 lako može ubaciti u bilo koji džep. Sve zajedno, ovo je eksterna baterija dobre cene i performansi, za one kojima se često dešava da se recimo telefon isprazni u sred dana, kada nemaju pri ruci punjač ni dostupnu utičnicu.

Conlusion

High build quality and attractive design characterize the external battery that is available on the local market at an affordable price. While many will be interested in models with multiple outputs that can be used for charging several devices at once, there are always those who are more interested in compact dimensions, since Black Plate 44 can easily slip into any pocket. Overall, affordable price and good performance characterize this external battery and it is good for those who must charge the phone in the middle of the day, without having a charger with them or an available outlet.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2014.): 23€

NT Company ustupio: Xwave Black Plate 44 Power bank
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.