Xwave Black Box 44 Power bank

Ovo je model eksterne baterije koja služi za dopunjavanje mobilnog telefona, tableta ili nekog drugog uređaja. Zgodna stvarčica za imati pri ruci ukoliko niste u prilici da koristite regularni punjač. Vrlo se jednostavno koristi i ima prilično povoljnu cenu.

Iz kompanije Xwave nam stalno stižu razni interesantni gadgeti, a sada je red na još jedan model eksterne baterije. Ovako nešto je vrlo zgodan dodatak za sve one kojima se često desi da im telefon ili tablet ostane bez napajanja baš onda kada je najbitnije, a tada obično ni punjač niti utičnica nisu pri ruci. Eksterne baterije imaju jednostavnu ulogu, a to je da priskoče u pomoć i dopune bateriju ili barem drže u životu uređaj dok se ne steknu uslovi za regularno punjenje. Model sa testa je kapaciteta 4400mAh, što je neka srednja kategorija koja omogućava par ciklusa punjenja baterije mobilnog telefona i nešto manje tableta (jednom će sigurno moći cena baterija da se dopuni), naravno u zavisnosti od kapaciteta baterije uređaja koji se dopunjava.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 4400mAh

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 4400mAh
  • Konekcije: USB, MicroUSB

Xwave Black Box 44 Power bank

Ovaj model postoji u dve verzije, crnoj i beloj, sa potpuno identičnim specifikacijama i dizajnom. Za 4400mAh, ovo je prilično kompaktan uređaj koji je zaobljenih ivica zbog kojih deluje i vizuelno manje, ali i kvalitetom izrade koji je definitivno iznad proseka. Spolja možda i nema puno toga zanimljivog da se vidi, samo oznaka proizvođača (sada je to već dobro prepoznatljivi logo) i jedna statusna dioda koja će signalizirati kada se baterija dopunjava ili koristi za dopunjavanje drugog uređaja. Iako će bez problema stati i u džep bilo koje jakne, vidimo da postoji i jedan prorez za provlačenje trake za nošenje, koja se doduše ne dobija u pratećem pakovanju.

Sa prednje strane uređaja imamo dva dostupna konektora, jedan MicroUSB koji služi za punjenje baterije koja je unutra i full size USB port za priključivanje i punjenje baterije telefona ili tableta. Ono što treba znati je da se ova baterija dopunjava priključivanjem na bilo koji slobodan USB port računara (ako je u pitanju USB hub, bolje je odabrati onaj koji ima eksterno napajanje), kao i to da izlazni USB port isporučuje struju jačine 1A, pa će ipak vrlo verovatno biti bolji izbor za one koji će dopunjavati mobilni telefon, a ne tablet, pošto tableti uglavnom koriste 2A ili čak i jače punjače, što naravno ne znači da nije kompatibilna i za tablete, već da će se dosta sporije puniti.

Rezime

Kao bonus, tu je i ugrađena baterijska lampa (taster je sa bočne strane), što je uvek korisno imati na dohvat ruke. Da bi se cela baterija kompletno napunila, biće potrebno oko 4h, što je i neko prosečno vreme koje ne odstupa od onoga što smo najčešće i mogli da vidimo. Ovaj uređaj je dobar izbor za one kojima je potreban jednostavan način da dopune neki portabl uređaj (koji podržava punjenje preko USB interfejsa, naravno). Ne košta mnogo i predstavlja odličnu ideju za poklon.

Conclusion

As a bonus, there is a built-in flashlight (the button is on the side), which is always useful. It will take about 4 hours to charge the battery completely, which is an average time that does not deviate from the rest of the models. This device is a good choice for those who need an addition to a portable device (which supports charging via USB, of course). It does not cost much and is a great idea for a gift.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2014.): 23€

NT Company ustupio: Xwave Black Box 44 Power bank
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.