LC-Power LC90NB-Multi

Ovo je adapter za napajanje za laptopove koji dolazi sa 8 različitih nastavaka, te se može koristiti uz različite modele. Snage je 90W i ima izlazni napon od 15V do 24V. Dodatno, tu je i USB port za punjenje periferija.

Često se dešava da adapter za napajanje kod laptopa zakaže, odnosno da iz ovog ili onog razloga ne radi kako treba. Takođe, nije retko da zatreba i rezervni adapter za one koji imaju više laptopova, a nije baš praktično kupovati za svaki po jedan adapter. U tom slučaju, nije loše potražiti neki od ovakvih univerzalnih modela, a kako za LC-Power dobro znamo kao za proizvođača prilično kvalitetnih napajanja i kućišta, nije nas začudilo što u ponudi ima i ovakve adaptere za napajanje. Model LC90NB-Multi je namenjen raznim modelima laptopova najpoznatijih proizvođača (Toshiba, HP, Asus, Lenovo, Dell, da navedemo samo neke) i predstavlja odličnu kupovinu po svemu što smo mogli da vidimo.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Dolazi sa 8 adaptera za različite laptopove
  • Isporučuje napon od 15 do 24V

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Izlazni napon i jačina struje: 15/16/18/19/20/22/24 V; 4,50/3,75 A
  • Dimenzije: 20 x 77 x 154 mm
  • Težina: 583g
  • Snaga: 90W
  • Zaštita: OCP, OPP, OTP, SCP

LC-Power LC90NB-Multi

Ono što će svi odmah primetiti jeste da je ovaj adapter dosta kompaktnijih dimenzija od većine originalnih, što je odlično za one koji često nose laptop sa sobom. Dosta je tanak, svega 20mm, a teži oko 580g. Kabl za napajanje dolazi u pakovanju i vredi pomenuti da je u pitanju 2-žilna varijanta. Vidimo da na samom adapteru postoji LCD displej na kome će se očitavati izlazni napon, da ne bi došlo do zabune i to je prilično praktičan dodatak koji će sprečiti da se slučajno pogrešna voltaža dovede do laptopa, međutim pošto je u pitanju model sa automatskom regulacijom napona, ta greška je praktično i nemoguća.

U pakovanju se dobija osam različitih adaptera koji se kače na kabl, i u uputstvu stiže i tabela u kojoj se vidi koji adapter je predviđen za koju marku laptopa, stim što savetujemo da se ipak više veruje očima nego uputstvu. Nije loše naći neku kesicu gde će se držati ovi konektori (na žalost u pakovanju se ne dobija ništa slično) pošto ne verujemo da ćete lako naći rezervne ako neki zagubite. Ono što je super je što na samom adapteru postoji i USB port koji omogućava da se i neka periferija ili mobilni dopunjava istovremeno. Ovaj adapter je snage 90W i odlične efikasnosti, sa ugrađenim brojnim zaštitama, tako da će laptop dobiti veoma stabilno napajanje.

Rezime

Ovaj adapter za napajanje je definitivno kvalitetniji i praktičniji od većine originalnih koji smo videli. Da samo podsetimo i da je dosta manjih dimenzija (tanji) i da može raditi sa velikim brojem raznih laptopova pošto dolazi sa osam različitih konektora i izlaznim naponom od 15 pa sve do 24V. Cena je dosta dobra i ne postoji ni jedan jedini razlog zašto da ne dobije najtopliju preporuku.

Conclusion

This power adapter is better and more convenient than most original we've seen. Its dimensions are smaller (it is thinner) and can work with many different laptops as coming from eight different connectors and an output voltage of 15V up to 24V. The price is quite good and there is no reason not to be recommended.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2013.): 28€

LC Power ustupio: LC-Power LC90NB-Multi
zvanični sajt: mid9.rs