Gembird NPA-AC3

Ovo je univerzalni adapter za napajanje za laptop, koji podržava veliki broj različitih modela poznatih proizvođača, a dolazi u pakovanju sa osam konektora, tako da treba samo proveriti da li odgovara pre kupovine. Dodatno, ima i USB port za punjenje raznih periferija.

Gembird smo do sada prilično lepo upoznali po ogromnom broju raznih periferija, a videli i smo i različite modele eksternih adaptera za napajanje. Ovo je model namenjen vlasnicima laptop računara, kojima treba rezervni, ili dodatni adapter. Pošto je u pitanju univerzalni model, podržan je veliki broj modela različitih proizvođača, a kako u specifikacijama nemamo konkretne modele niti proizvođače, biće najbolje uporediti konektore, i imati na umu da je ovo 40W model, dakle ipak predviđen za manje potrošače. Ono što je dodatno, a što klasični adapteri za napajanje kod laptopova nemaju je dodatni USB port, koji je zgodan za priključivanje neke periferije za punjenje (recimo mobilni ili možda tablet).

Ključne karakteristike

  • 8 različitih konektora, 9 različitih izlaznih napona
  • Dobra cena
  • USB konektor

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 97 x 57 x 19 mm
  • Izlazni napon: 9.5/12/15/16/18/18.5/19/19.5/20 V, od 2A do 3.3A max
  • Izlazna snaga: 40W
  • Dodatno: USB port

Gembird NPA-AC3

Uz dimenzije od 97x57x19mm, ovaj adapter spada u manje modele na tržištu i biće odlična varijanta za one kojima treba što manji adapter koji će nositi sa sobom. Iako realno nema baš puno prostora za neku veliku originalnost, gornja površina adaptera ima interesantnu teksturu sa oblicima kocaka, po čemu će se sigurno i dosta razlikovati od svega ostalog što se može videti na tržištu. Naponski kabl je dužine 1.2m i koristi 2-žilni konektor za sam adapter, dok je kabl koji ide do laptopa dužine 1.17m i ima na kraju poseban 3-pinski konektor na koji se priključuju nastavci kojih ima ukupno osam u pakovanju i koji dolaze fiksirani na plastičnom nosaču kako se ne bi zagubili.

Ulazni napon je podržan od 100V do 240V i maksimalno 0.9A, a dobra stvar je što uređaj automatski reguliše napon, tako da jedino o čemu treba voditi računa je da se odabere odgovarajući adapter za laptop. Što se tiče izlaznog napona, podržani su 9.5/12/15/16/18/18.5/19/19.5/20 V i to od 1A pa do 3.3A maksimalno, što pokriva praktično sve aktuelne modele laptopova. Savetujemo da se naravno provere brojke sa originalnog adaptera u svakom slučaju. Što se USB porta, tiče, on podržava izlazni napon od 5V uz maksimalno 0.5A. Adapter se ne greje, i ima jednu malu statusnu diodu sa gornje strane, tako da će korisnik moći da odmah vidi da li sve radi kako treba.

Rezime

Univerzalni adapteri za napajanje su vrlo praktična stvar, i dobro dođu kako onima kojima originalno napajanje više ne radi kako treba, ili jednostavno svima kojima treba dodatno napajanje. Ovaj model je kompaktnih dimenzija, kompatibilan sa velikim brojem različitih modela laptopova velikog broja proizvođača, i ima dodatni USB port za punjenje raznih drugih periferija. Sve to po stvarno odličnoj ceni jednostavno ne ostavlja mesta za zamerku.

Conclusion

Universal power adapters are very practical for those who do not have original power supply working properly or those who simply need additional power. This model is a compact and compatible with a wide variety of laptops of various producers, and it has a USB port for charging various peripherals. This is a great offer at affordable price, and it is beyond reproach.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2013.): 18.5€

Gembird d.o.o ustupio: Gembird NPA-AC3
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs