Cooler Master Slim Notebook Adapter

Već smo videli razne adaptere za napajanje za laptopove, i ideja nije nova. Jednostavno, kada se originalni adapter pokvari, nije baš lako pronaći fabričku zamenu. U tom slučaju se isplati pogledati neki od univerzalnih modela, a Cooler Master Slim 65W model je svakako jedan od boljih.

Cooler Master inicijalno nije bio poznat toliko po dodatnoj opremi za laptop računare, već po sjajnim kućištima i napajanjima, te opremi za hlađenje računara i komponenti. Iako se ne dešava često, laptop adapteri za napajanje umeju da zakažu, a nije uvek tako lako pronaći odgovarajući zamenski. Cooler Master u svojoj ponudi ima model sa oznakom SNA 65, što je zanimljiva alternativa u slučaju da vam treba 65W adapter. Prvo pitanje koje se nameće jeste o kompatibilnosti, pošto ima raznih proizvođača laptopova koji svi koriste drugačije konektore, no u ovom slučaju je to rešeno na jednostavan način: u pakovanju stiže set od 10 različitih nastavaka koji su kompatibilni sa praktično svim varijantama koje se koriste.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Dolazi sa 10 adaptera za različite laptopove
  • Isporučuje napon od 19V, 3.42A

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Izlazni napon i jačina struje: 19V; 3.42 A
  • Dimenzije: 105mm x 55mm x 16.5 mm
  • Težina: 190g
  • Snaga: 65W
  • Zaštita: OVP / OTP / OCP / OPP / SCP

Cooler Master Slim Notebook Adapter SNA 65

Prvo što će sigurno većina primetiti jesu stvarno veoma kompaktne dimenzije ovog adaptera, koji izgleda kao pola prosečnog adaptera. Svakako je da će zauzeti manje prostora u torbi, i da sa 190g teži dosta manje od klasičnog laptop adaptera. Za razliku od nekih drugih modela koje smo videli, ovaj nema nikakav displej, selektor napona i slično, pošto isporučuje fiksnih 19V (3.42A), tako da pre kupovine savetujemo da se dobro proveri koliki je traženi izlazni napon. U pakovanju stiže držač za adaptere, kao i dvožilni kabl. Kao što se sa slike može videti, oba kabla imaju traku kojom se mogu lako skupiti i držati na mestu.

Bitno je reći da adapter radi praktično na svim mrežama sa podržanim ulaznim naponom od 100 do 240Vac (50-60Hz), uz visoku efikasnost od 90%, što znači i da se neće pratično ni malo grejati, ni prilikom dužeg korišćenja. Konektori na raspolaganju su različitih boja, a u uputstvu je lepo ilustrovano koje boje odgovaraju kojim proizvođačima laptopova (na primer: crna je Dell, HP, Compaq), tako da ne bi trebalo da bude ikakvih problema, posebno ukoliko imate pored sebe i stari adapter pa možete da pogledate kako izgleda konektor. Još jedna bitna stvar jesu ugrađene OVP (Over Voltage), OTP (Over Temperature), OCP (Over Current), OPP (Overpower) i SCP (Short circuit) zaštite, što je dovoljan garant da će sve raditi kao što i treba, odnosno da će usled nekih nepravilnost u radu struje, laptop ostati zaštićen.

Rezime

Cooler Master svakako predstavlja i sinonim za kvalitet i to u raznim kategorijama, a pošto znamo da umeju da naprave stvarno sjajna napajanja, nije neko čudo da imamo i izuzetno kvalitetan adapter za napajanje za laptop. Iako je to što nema mogućnosti da se bira izlazni napon pomalo ograničavajući faktor, kvalitet koji je na raspolaganju je stvarno impresivan, pa ukoliko se specifikacije poklapaju, ovo izvesno predstavlja i najbolju varijantu koju možete nabaviti za svoj laptop.

Conclusion

Cooler Master is known for its quality products in a variety of categories. In addition to high-quality power supplies, the manufacturer offers a high-quality power adapter for the laptop. Although the fact there is no possibility to choose the output voltage is a limiting factor, the available quality is impressive, and if the specifications match, this is the best option you can get for your laptop.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2014.): 45€

Gigatron ustupio: Cooler Master Slim Notebook Adapter
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com