CHOIIX iPower Fort

Još jedan od sjajnih proizvoda kompanije CHOIIX, iz Power Fort serije. U pitanju je iPower Fort i kao što se može pretpostaviti, namenjen je iPhone telefonima kao rezervan izvor napajanja za slučaje kada se ugrađena baterija isprazni. Jednostavna ideja i odlična realizacija.

Ideja eksterne baterije za uvek "gladne" gadgete nije nova, ima već dosta rešenja koje smo već imali priliku da vidimo, a među njima i CHOIIX varijante. Sada imamo priliku da vidimo i verziju namenjenu iPhone telefonima, a kako se zna da svi noviji telefoni prilično brzo troše baterije, varijanta eksterne baterije koja će priskočiti u pomoć nije uopšte tako loša. Za razliku od univerzalnih baterija koje imaju mnoštvo različitih konektora, ova je kompatibilna samo sa popularnim Apple telefonom. Ovu eksternu bateriju je jako jednostavno koristiti, i pošto staje u džep, nema razloga da se uvek ne nađe pri ruci rezervno napajanje koje će telefonu pružiti praktično još jedan ceo radni ciklus.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kvalitetna izrada
  • Jednostavno korišćenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 1450 mAh (5.4Whrs)
  • Ulaz/Izlaz: 1A, DC 3.7V
  • Tip baterije: Lithium-polymer
  • Vreme punjenja: 2-3h
  • Dimenzije: 7 x 6 x 1.6 cm
  • Težina: 71g

CHOIIX iPower Fort

Spolja gledano, iPower Fort izgleda kao mala plastična kutija, bele boje (dostupna je i crna naravno, kako bi se uklapala uz sve verzije iPhone-a). Dimenzija je 10x60x16 mm i teži svega 71g, tako da se može staviti i u džep ako treba. Iako ne deluje da je plastika nešto posebno osetljiva, u pakovanju se dobija i mekana torbica za nošenje. Pored kratkog korisničkog uputsva, na raspolaganju je i USB kabl (sa Micro USB konektorom) koji služi za dopunjavanje iPower Fort-a, spajanjem na računar. Odmah vidimo da postoji zaštitna kapica, kao na nekim modelima flash diskova, koja ima ulogu da zaštiti karakteristični iPhone konektor od udaraca, ali i skupljanja prašine. Ukoliko to niste primetili, širina ove eksterne baterije je prilagođena širini iPhone-a, tako da neće izgledati nezgrapno kada se priključi.

Sa gornje strane baterije imamo četiri statusne lampice koje signaliziraju stanje (plavim LED svetlom), odnosno raspoloživi kapacitet baterije, što je vrlo korisno pošto će se na vreme znati kada je vreme za dopunu. Odmah da kažemo i to da jedan ciklus punjenja traje oko 2-3h, kao i to da se ne mora puniti i prazniti do kraja, već kako god to najviše odgovara, ali i da su podržane over charge, discharge, temperature i short circuit zaštite. Puna baterija dodaje telefonu do 350h mirovanja, 6h priče i korišćenja interneta, do 36h slušanja muzike i do 9h gledanja videa, što su vrlo lepe brojke. Što se korišćenja tiče, bukvalno samo treba priključiti telefon na konektor, posle čega se baterija telefona dopunjava.

Rezime

Uvek volimo da vidimo jednostavne i praktične uređaje koji olakšavaju život, a prenosne rezervne baterije svakako spadaju u tu grupu. Novi, pametni telefoni nisu baš mnogo štedljivi i generalno se retko kad može izvući duže od 2 dana autonomije, tako da rezervna baterija svakako ima puno smisla, pogotovo kod onih koji žele uvek da budu online i dostupni. cena ovog modela nije uopšte tako visoka, i predstavlja odličnu ponudu za vlasnike iPhone-a koji sada imaju rešenje za hitne slučajeve.

Conclusion

We do like to see simple and practical devices that make life easier, and portable backup batteries belong to that group. New smart phones are not much cost effective, rarely is possible to get more than 2 days of autonomy, so the backup battery does have a lot of sense, especially for those who want to be online and available always. The price of this model is not high at all, and it is a great offer for iPhone owners who now have a solution for emergencies.

Testirani proizvod je uzorak.

Cooler Master ustupio: CHOIIX iPower Fort
zvanični sajt: coolermaster.com