InLine 33343B HDD Rack

Iako ova kompanija nije baš mnogo poznata kod nas, nudi interesantne proizvode po odličnim cenama. Ovoga puta, to je rack za 3.5" hard diskove koji zauzima dva slobodna 5.25" slota u kućištu. Jednostavan je za instalaciju i ne košta puno.

InLine je nemačka kompanija koja u svom programu ima popriličan broj najraznovrsnijih periferija. Mi smo za premijeru odabrali rack za hard diskove, što je zgodan način da se proširi kapacitet kućišta gde je već instalirano onoliko diskova koliko može da stane. Ovakav rack se jako lako instalira i proširuje kapacitet za još tri 3.5" SATA hard diska. Videli smo da se na tržištu već mogu pronaći slična rešenja, tako da je samo pitanje koja je varijanta fleksibilnija i kod koje je cena povoljnija. Pošto ne spada u red najpoznatijih modela, InLine i može da ponudi vrlo atraktivne cene zbog koje i verujemo da će biti vrlo interesantan širem krugu korisnika.

Ključne karakteristike

  • Jednostavna montaža
  • Efikasan 80mm ventilator
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Hard disk: 3x 3.5" SATA
  • Dimenzije: 2x 5.25" slot
  • Dodatno: 80mm ventilator (1600 RPM)

InLine 33343B HDD Rack

Ovaj rack sa prednje strane ima jednostavnu metalnu masku crne boje, sa otvorima za vazduh i prilično neutralnog dizajna koji će se zato bez ikakvih problema lako uklopiti uz svako kućište. Ceo rack je napravljen do pocinkovanog lima u crnom mat finišu, pa će se jako lepo složiti sa novijim kućištima sa crnom obradom iznutra. Kvalitet izrade je odličan, i rack je robustan i prilično čvrste konstrukcije. Dizajn je veoma jednostavan, postojeća dva slobodna 5.25" slota se lako konvertuju u 3.5" rack. U pakovanju se dobija i kesica sa 16 šrafova koji se koriste za montažu samog rack-a i diskova. Rack se fiksira sa maksimalno 8 šrafova (po četiri sa svake strane), i ne razlikuje se od instalacije recimo optičkog uređaja.

Ono što se odmah vidi jeste da postoji 80mm ventilator sa prednje strane, kao i da se filteru za prašinu jednostavno pristupa skidanjem prednje stranice (za tu svrhu postoje dva thumb screw šrafa napred). Mesta ima za tri 3.5" hard diska, koji se takođe fiksiraju običnim šrafovima. Možda bi bilo lepo da postoji neki tool-free mehanizam, no to bi vrlo verovatno povećalo i cenu. Ventilator koristi klasični 3-pinski konektor, i ima već priključen produžni kabl, tako da neće biti problem da se uključi ni ako se nalazi na vrhu nekog tower kućišta. Ventilator ima fiksan broj obrtaja od 1600rpm-a, što obezbeđuje dosta dobar protok vazduha i hlađenje, uz solidno tih rad. Iako je ovaj rack dimenzija koje odgovaraju 3.5" diskovima, nije problem instalirati ni 2.5" SSD modele, doduše, uz odgovarajuće adaptere, koje proizvođači često i isporučuju uz hard diskove.

Rezime

Za sve one koji traže način da dodaju još hard diskova u kućište koje je već puno, na ovaj način mogu dva slobodna 5.25" slota konvertovati u tri 3.5" ležišta za hard diskove. Instalacija je vrlo jednostavna i zahteva šrafciger pošto se za sve postavljaju šrafovi (koji se dobijaju u pakovanju). Ovaj rack nije skup i za uloženi novac se dobija veoma jednostavno rešenje za proširenje kapaciteta kućišta, koje ima dosta smisla pogotovo ako u kućištu postoje dva slobodna 5.25" slota.

Conclusion

For those looking for a way to add more hard drives in an already full case, in this way is possible to convert two free 5.25" slots into three 3.5" hard disk bays. Installation is very simple and requires a screwdriver for the set of screws (come in a package). This rack is not expensive and for the invested money a simple solution for expanding the capacity of the case is provided, which has a lot of sense especially in the case where there are two free 5.25" slots.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2012.): 28€

Gigatron ustupio: InLine 33343B HDD Rack
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com