Razer Dragon Age II

Vrlo interesantna messenger torba koja dimenzijama odgovara 15.6" laptop računarima. Upadljiva Dragon Age II grafika i činjenica da je malo skuplja od proseka govori i da će verovatno biti zanimljiva samo ljubiteljima ove igre.

Za Razer sigurno nije potrebno dugo predstavljanje pošto se radi o jednom od najpoznatijih proizvođača igračkih periferija, sa miševima i tastaturama koji su uvek dobijali odlične kritike i silne nagrade. Pored onih najtraženijih periferija, u ponudi je i dosta dodatne opreme, a po prvi put imamo priliku da vidimo i jednu torbu za laptop sa gaming motivima. Da odmah razjasnimo ako i postoje neke nedoumice, radi se o torbi namenjenoj 15.6" laptopovima, sa Dragon Age II motivom. Kao što se i očekuje od kompanije okrenute igračima, torba je izdržljiva i veoma atraktivnog dizajna, za sve one koji vole da svoj gaming laptop nose svuda sa sobom, kao i sve fanove Dragon Age II naslova.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 58 x 37 x 8.5 cm

Razer Dragon Age II

Ovo je torba takozvanog messenger dizajna, sa širokim kaišem koji se nosi preko ramena i koji se može podešavati po dužini. ovaj kaiš je fiksiran i ne može se skidati, a na sredini ima i dosta veliko i dobro postavljeno ojačanje koje će učiniti da torba bude udobna za nošenje bez obzira na punu težinu. Ova torba nije namenjena onima koji bi voleli da imaju nešto diskretno, pošto je Dragon Age II grafika zauzela ceo poklopac, kao i neke delove unutra (našiven logo na samoj torbi na primer). U osnovi, torba je crne boje i napravljena je od balističnog najlona, koji osim izdržljivosti odlikuje i vodootpornost, što je prilično korisno za situacija kada padne kiša, pa će unutrašnjost torbe biti i dodatno zaštićena.

Poklopac torbe se drži pomoću dva plastična klipa, stim što imamo i dve poveće površine od čičak trake, tako da poklopac stoji vrlo čvrsto na svom mestu, i jedino što to znači da će svako otvaranje pratiti karakterističan zvuk za čičak traku. Torba ima napred jednu manju pregradu sa ziperom, koja služi za sve sitnice i ono što treba imati pri ruci, kao što su recimo novčanik, telefon, ključevi i drugo. U njoj su i za to predviđeni našiveni džepovi. Ostatak torbe je podeljen na dva dela, sa jednim koji je posebno postavljenih stranica i u koji staje laptop, i drugi za sve ono što treba dodatno poneti. Prostora ima dovoljno za adapter za napajanje, miš i sve ono što uglavnom ide uz laptop.

Rezime

Kvalitet izrade je na visokom nivou, a torba izgleda veoma otporna na habanje i intenzivnu upotrebu. Iako mnogi igrači preferiraju laptopove sa većim ekranom, sigurni smo da ima dovoljno ljubitelja Dragon Age serijala koji će poželeti ovakvu torbu, pogotovo što iza nje stoji Razer. Sa druge strane, tu je i cena, ne baš ni mala za klasičnu messenger torbu, tako da će ova torba verovatno ostati ipak rezervisana samo za fanove.

Conclusion

Build quality is at the high level, and the bag looks resistant to wear and heavy use. While many gamers prefer laptops with a bigger screen, we are confident there are enough fans of Dragon Age series that will cherish this bag, especially taking into account the fact Razer is behind it. On the other hand, the price is not affordable at all, not even for a small classic messenger bag, so this bag will be probably remain reserved only for the fans.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 45€

Gigatron ustupio: Razer Dragon Age II
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com