Lowepro Pro Runner 200 AW

Ranac koji se svojim kvalitetom jasno izdvaja iz konkurencije, i koji dolazi sa navlakom koja ga štiti od kiše. Iako nije veliki po zapremini, prostor je maksimalno iskorišćen, i stvarno dosta toga staje u njega, bez kompromisa po pitanju ergonomije.

Oni koji već imaju neki DSLR aparat su sigurno već čuli za Lowepro, a za one koji nisu ćemo odmah reći da se radi o izuzetno kvalitetnim torbama i rančevima za najzahtevnije korisnike. Već smo mogli da se uverimo u kvalitet onoga što se nudi, a na red je došao i model Pro Runner 200 AW, relativno mali ranac (posebno ako se pogledaju ostali modeli ovog proizvođača), ali sa odlično iskorišćenim prostorom. U njega po specifikaciji staju DSLR telo sa zakačenim objektivom do 70-200mm, kao i 2 - 3 druga objektiva, blic i razni drugi dodaci koje uvek treba imati pri ruci.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna, robustna izrada
  • Navlaka za kišu
  • Odlično iskorišćen prostor
  • Podrška i za stativ

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 30 x 17 x 35.5 cm spolja, 25 x 11.5 x 30 cm unutra
  • Težina: 1.2Kg

Lowepro Pro Runner 200 AW

Uz spoljašnje dimenzije od 30 x 17 x 35.5 cm, jasno je da Pro Runner 200 AW nije namenjen onima koji vole da nose svu svoju opremu stalno sa sobom, već je više za fotografe koji će odabrati par objektiva, kako bi i ranac bio što lakši za duže nošenje (prazan teži samo 1.2Kg). Posebno anatomski oblikovan deo koji se naslanja na leđa sa lumbalnom podrškom i postavljeni kaiševi za preko ramena sa trakom koja se može spojiti na grudima, govore da je dosta pažnje posvećeno udobnosti, te da neće biti problema kada opremu treba malo duže nositi sa sobom.

Ranac ima otvorene bočne džepove (staje flašica vode) i zakačaljke sa obe strane, tako da je moguće dodati i neku dodatnu torbicu ako bude potrebno. Poklopac koji ide napred se ziperima može potpuno otvoriti, tako da se ima lak pristup celoj unutrašnjosti ranca, gde vidimo karakteristične postavljene pregrade koje imaju čičak traku, te se mogu pomerati i oblikovati prema opremi koja se unutra stavlja. Šta ovo konkretno znači: unutrašnjost torbe će se lako prilagoditi aparatu i objektivima koje nosite, uz dodatak džepova koji su smešteni sa unutrašnje strane poklopca, a koji su zgodni za memorijske kartice, baterije i sve ono što se može poneti. Dodatno, sa prednje strane, kada je torba zatvorena, pametno je osmišljen sistem za kačenje stativa, tako da neće morati da se nosi u ruci.

Rezime

Torba je veoma kvalitetne izrade i deluje izuzetno izdržljivo, a iako sam materijal pruža sasvim pristojnu zaštitu od kiše, tu je i navlaka koja će osigurati da voda ne prođe do unutrašnjosti, detalj koji iako možda mnogi o njemu ne razmišljaju, mnogo znači. Lowepro modeli, pa ni ovaj ranac, ne spadaju u jeftinije, ali je u ovom slučaju potvrđena izreka koliko para, toliko muzike, pošto je ovo jedna od najboljih torbi koja se može kupiti kod nas.

Conclusion

High build quality characterizes the backpack and it seems very durable. Although the material itself provides a decent protection from the rain, a cover that will ensure that the water does not penetrate the inside is provided, which means a lot. Lowepro models, including the backpack, are not among the cheap models, but you get what you pay for phrase is totally justified in this case, because this backpack is one of the best models that can be purchased on the local market.

Testirani proizvod je uzorak.

RefotB ustupio: Lowepro Pro Runner 200 AW
zvanični sajt: refot.com