Logitech Pro Folio case

Ovo je Folio futrola za tablete, i to Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO modele dijagonale ekrana od 12.2". Bez obzira što će ciljna grupa kupaca biti ipak malo ograničena, onima koji tablet koriste i za posao će odlično doći eksterna tastatura vrhunskog kvaliteta, ali i zaštitna futrola.

Logitech je izgleda odlučio da se malo ozbiljnije uključi na tržište periferija namenjenih tabletima, pa posle posebne linije koja je namenjena Apple modelima, dobijamo i onu koja je predviđena za nove Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO modele. U pitanju je vrlo praktična futrola folio tipa, koja pored svega što ima na raspolaganju donosi i sjajnu bežičnu, Bluetooth tastaturu. Ovakva futrola je praktično idealan partner najavljenim Samsung tabletima iz Pro serije, pošto pored zaštite tableta od habanja i oštećenja omogućava da se tablet koristi praktično kao tablet za malo ozbiljniji rad. Kako su ovi tableti dijagonale od 12.2", neće biti baš lako naći bilo kakvu drugu futrolu, a tu Logitech uskače sa možda ne baš mnogo jeftinim, ali veoma kvalitetnim Pro modelom.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Sjajna Bluetooth tastatura

Utisak kvare

  • Zbog tableta, nešto većih dimenzija

Specifikacija

  • Kompatibilnost: Samsung Galaxy NotePRO 12.2, Samsung Galaxy TabPRO 12.2
  • Dimenzije: 304 (L) x 202 (W) x 22 (D)mm
  • Težina: 583g
  • Interfejs: Bluetooth

Logitech Pro Bluetooth Keyboard

Prvo što se primećuje je da ovaj model nije baš tako malih dimenzija, i sa 304x202x22mm i nije toliko zgodan za neku manju torbu ili tašnu, dok uz težinu od malo ispod 600g znači da će sa tabletom težiti preko 1Kg, što opet ne ide u korist faktora kompatibilnosti, pošto to praktično ulazi na ultrabook teritoriju. Futrola je veoma elegantnog dizajna, crne boje i samo sa prilično diskretnom Logitech markicom sa prednje strane. Proizvođač je pažljivo odabrao materijal pošto je rezultat futrola koja će tablet (a i tastaturu) zaštititi od udaraca, prolivanja tečnosti i ogrebotina, što proizvođač naziva Essential Protection System (E.P.S.). Prijatna je na dodir i neće proklizavati kada se drži u ruci. Kao što smo i očekivali, futrola je vrhunskog kvaliteta izrade i sa zavidnim nivoom završne obrade, čime se između ostalog i pravda nešto veća cena u odnosu na prosečne Folio futrole, pa čak i modele sa dodatnom tastaturom. Tablet se lako postavlja u svoje ležište, a Logitech je razvio poseban SecureLock sistem sa plastičnim klipovima koji tablet drže čvrsto na mestu. Podrazumeva se i otvor za kameru, a bočne strane tableta su slobodne tako da će i svi konektori biti dostupni bez ikakvih problema.

Ovo postolje ima mogućnost da laptop podrži u dva položaja, jedan je standardan za rad, gde se u landscape položaju prednja donja ivica tableta zaglavi u posebnom žljebu iza tatature, a slučaju da tastatura nije potrebna, tablet se lako postavlja preko nje, kako bi mogao da se koristi i bez vađenja iz futrole, što je veoma korisno. Mnogima će tastatura biti verovatno i najzanimljiviji detalj, a radi se o Bluetooth varijanti, koja može bez problema raditi sa bilo kojim drugim tabletom koji to podržava. Tastatura je veoma udobna za rad, sa plitkim i razdvojenim tasterima koji su malo udubljeni po sredini, i generalno nam se više dopala od klasičnih Chiclet tastatura. Ono što će sigurno privući pažnju jeste i to da tastatura ima i mapirane neke od prečica karakteristične za Android OS, kao što su na primer Recent Apps, Quick Panel, Menu, App Drawer i Back, tako da će dosta ubrati svakodnevni rad. Sa bočne strane tastature se nalaze Connect, On/Off prekidači i MicroUSB konektor za dopunjavanje interne baterije, a proizvođač navodi da je autonomija do tri meseca regularnog korišćenja.

Rezime

Ova futrola ima vrlo specifičnu ciljnu grupu, a to su vlasnici novijih Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO modela tableta dijagonale 12.2". Ono što nam se dopalo jeste kvalitet futrole i tastature koja je stvarno pravljena po meri onih koji dosta vremena provode u radu. Autonomija tastatura je odlična, tako da neće morati često da se dopunjava. Kao jedan od prvih dodataka za nove Samsung tablete koje smo videli, Logitech Pro i nema neku ozbiljnu konkurenciju, pa uprkos nešto većoj ceni zaslužuje preporuku.

Conclusion

This case has a very specific target group made of owners of the newer Samsung Galaxy NotePro and 12.2" TabPRO models. We do like the high quality of the case and the keyboard was made for those who spend a lot of time working. Autonomy of the keyboard is excellent, so there will be no need for frequent recharging. As one of the first accessories for the new Samsung tablets we've seen, Logitech Pro has no serious competition and deserves a recommendation despite the slightly higher price.

Testirani proizvod je uzorak.

Logitech ustupio: Logitech Pro Bluetooth Keyboard