Lowepro Adventura TLZ 25

Vrlo jednostavna torba koja spada u osnovni model kompanije Lowepro, i u koju staje klasičan DSLR sa jednim objektivom. Veoma je dobrog kvaliteta izrade i napravljena tako da zaštiti aparat i objektiv od oštećenja ukoliko slučajno ispadne na pod.

Ko god da je ikada tražio kvalitetnu futrolu za svoj digitalni aparat, sigurno je već naišao na ime Lowepro. Slobodno možemo reći i da se radi o spoju vrhunskog kvaliteta izrade, odličnih karakteristika i nešto jače cene. Ipak, za dobru zaštitu za aparat se itekako isplati dati malo više novca. U svojoj ponudi, Lowepro ima vrlo interesantnih modela, od onih osnovnih kao što je TLZ 125, pa do naprednih ranaca i profi opreme namenjene ozbiljnim fotografima. Torba koju smo dobili na test je za one koji sa sobom neće nositi mnogo više od jednog aparata i kit objektiva. Lowepro torbe predstavljaju praktično klasu za sebe i to se već i na prvi pogled vidi, tako da ne i čudi što su toliko popularne uprkos nešto jačoj ceni od konkurencije.

Ključne karakteristike

  • Top Load dizajn
  • Odličan kvalitet kvalitet

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 18.5 x 13 x 21.5 cm
  • Težina: 300g

Lowepro Adventura TLZ 25

Ova torba je deo takozvane Toploader serije, gde se aparat stavlja sa gornje strane, objektivom na dole. Spoljašnje dimenzije su 18.5 x 13 x 21.5 cm a unutrašnje 16 x 7.5 x 17 cm, što je dovoljno da stane prosečan DSLR sa Kit objektivom (ili nekim drugim objektivom manjih dimenzija), no svakako da nije loše isprobati da li željeni aparat (ili čak i kamkorder) staje zajedno sa objektivom. Za razliku od modela kod kojih ima prostora za više od jednog objektiva, ovde će morati da se unapred odluči šta se nosi. Torba je modernog dizajna, crne boje sa narandžastim koncem, i deluje veoma kvalitetno. Sa bočnih strana imamo dva otvorena džepa, a napred i jedan zatvoreni džep koji je predviđen za baterije, memorijske kartice i sve ono što dodatno treba poneti uz aparat.

Ova torba ima i kaiš za nošenje preko ramena (koji se može ceo i skinuti ako nije potreban), dok sa gornje strane imamo i dobro postavljenu ručku, tako da će torba biti dovoljno udobna i ako je puna, a mora duže da se nosi. Prazna je inače teška oko 300g, što i nije toliko zanemarljivo. Unutrašnjost torbe je postavljena narandžastim materijalom nalik na microfiber krpu, što će aparatu pružiti nešto bolju zaštitu, čak i ako padne na pod (dok je u futroli, naravno). Svi ziperi su kvaliteti i izdržljivi, a torba sa zadnje strane ima i alkicu koja služi da se kroz nju provuče kaiš, tako da se može nositi i zakačena za pojas, ako je tako zgodnije.

Rezime

Ovakva torba je sjajna stvar za one koji planiraju da sa sobom nose samo jedan aparat i objektiv, za šta ima taman mesta. Kvalitetna završna obrada i odlična zaštita aparata od udaraca, uz stvarno dobru cenu, čine ovaj model jednim od najprodavanijih na tržištu.

Conclusion

This bag is great for those who want to carry just one camera and lens. High quality finish and excellent protection of the device from shocks at affordable price make this model one of the best selling on the market.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 19€

Gigatron ustupio: Lowepro Adventura TLZ 25
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com