HP Professional Backpack

Dosta dobar ranac koji možda ne izgleda toliko atraktivno, ali definitivno opravdava svoju cenu. Kvalitetne izrada, sa dosta dobro organizovanim raspoloživim prostorom i vrlo udoban za duže nošenje, tako da je kao stvoren za one koji često putuju i nose ranac sa sobom.

Više nas ne iznenađuje kada neka kvalitetna torba dođe sa HP potpisom, pa tako nije bilo ni ovoga puta. U pitanju je ranac namenjen profesionalcima, dovoljno kvalitetne i robustne izrade i sa dobro raspoređenim raspoloživim prostorom, dok je cena i dalje ostala solidna. Primetili smo da HP u svom pratećem programu ima prilično kvalitetne periferije koje naravno ne znače da morate koristiti HP laptop da bi bile kompatibilne, a tako je i sa ovim rancem koji je kompatibilan sa svim 15.6" modelima laptopova. Iako spada u kategoriju kvalitetnijih modela, cena je ostala na nivou proseka kada su u pitanju ovakvi ranci. Naravno, postoje i jeftiniji na tržištu, ali ne mogu ni da priđu kvalitetu ovom modelu.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Dosta prostora na raspolaganju

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Veličina dijagonale laptopa: do 15.6"
  • Dimenzije: 19.7 x 45 x 31 cm
  • Težina: 1.25g

HP Professional Backpack

Ovaj model ranca na prvi pogled deluje možda pomalo i neugledno, kompletno crne boje, uz vrlo diskretni metalni HP logo pri vrhu. Iako vizuelno nema baš puno toga što će privući pažnju, izgleda da je u tome i bio štos, pošto je ovaj ranac dobar izbor za sve one koji ne bi da bilo šta skreće pažnju da u rancu nose laptop. Uz dimenzije od 19.7x45x31 cm i težinu od 1.25Kg, ranac nije preveliki niti će dodati puno na težinu samog laptopa, pa se može reći da spada u modele srednjih dimenzija. Kvalitet izrade i završna obrada su sjajni i deluju baš kao što smo i očekivali kada su HP modeli u pitanju. Materijal od koga je ranac napravljen deluje kao najlon, dosta izdržljivo i otporno na habanje.

Iako će torba zaštiti svoju sadržinu od kiše, ipak treba računati na to da nije vodootporna, te da ne treba mnogo baš eksperimentisati. Torba za nošenje ima jednu deblje postavljenu ručku i dva kaiša za preko ramena, i torba je prilično udobna za nošenje, čak i kada je kompletno puna. Primetili smo i da na delu na koji se leđa oslanjaju (a koji je zbog udobnosti anatomski profilisan) imamo i prorez za ručku trolley torbe, kako bi bio još lakši za nošenje na put. Sa prednje strane imamo jedan džep za sitnice, dok su bočno tu standardna dva otvorena džepa. Ranac ima dve glavne pregrade od kojih je jedna rezervisana za laptop (sa ojačanim stranicama) plus još par dodataka, dok je druga (koja je smeštena ka zadnjem delu ranca) sa dodatnim pregradama i džepovima za sve ono što treba poneti pored laptopa.

Rezime

Ovaj ranac je dobar primer kako jedan ozbiljan i kvalitetan ranac treba da izgleda, sa dovoljno prostora za sve što treba poneti pored laptopa, a opet nije sam preveliki da predstavlja veliki teret. HP ima odlične torbe i rančeve u ponudi i uglavnom su nešto jače cene u odnosu na prosek, no ovaj model uopšte nije tako skup ako se ima u vidu šta se sve dobija.

Conclusion

This backpack is a good example of how serious and high quality backpack should look like, providing enough space to carry all you need in addition to the laptop, yet it is not too big to be a huge burden. HP has great bags and backpacks that generally cost more than average models, but this model is not that expensive, if you take into consideration what it is offering.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2013.): 48€

Pin Computers ustupio: HP Professional Backpack
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.