Western Digital TV Media Player

Još jedan u nizu vrlo popularnih WD TV uređaja koji nude vrlo jednostavno povezivanje i reprodukciju impresivnog broja raznih multimedijalnih periferija. Iako nema integrisanog hard diska ili memorije, tu je USB interfejs za povezivanje eksternih diskova ili flash diskova.

Western Digital je inicijalno stvorio ime po sjajnim hard diskovima, dok je poseban deo ponude rezervisan za multimedijalne plejere koji su postali praktično i standard za ovakve uređaje. Digital TV Media Player je stand alone uređaj koji ima ulogu da nezavisno od računara pruži podršku za reprodukciju multimedijalnih formata. Već znamo za par generacija ovakvih plejera i do sada, odlično su se pokazali, a WD regularno upgrade-uje softver tako da se i neki sitni nedostatci peglaju u hodu. Model koji smo probali je prilično interesantan pošto stiže i sa podrškom za WiFi između ostalog, tako da će biti vrlo lako povezati ga na postojeću mrežu.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Reprodujuje veliki broj raznih multimedijalnih formata
  • USB, HDMI, WiFi interfejs
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Nema integrisanog hard diska

Specifikacija

  • Podržani video formati: AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9, FLV (h.264)
  • Podržani formati slika: JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
  • Podržani audio formati: MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
  • Plejliste/titlovi: PLS, M3U, WPL; SRT, ASS, SSA, SUB, SMI
  • Interfejs: Ethernet, USB 2.0, HDMI, Composite A/V, Wi-Fi, Optical audio
  • Dimenzije: 125 x 100 x 30 mm
  • Težina: 190g

Western Digital TV Media Player

Ovaj plejer je relativno kompaktnih dimenzija od 125x100x30mm, i po dizajnu se ne razlikuje mnogo od prethodnih WD modela koje smo videli: u suštini, dosta liči na neku od Set Top Box varijanti, sa crnim kućištem na kome se napred nalazi prepoznatljivi WD logo. Odmah da kažemo da postoji dosta sličnih plejera, pogotovo sada kada su popularni i razni Android box modeli, a ono što treba znati je da u ovom slučaju nema integrisane memorije, odnosno da nema hard diska, već da se sav skladišteni prostor dobija priključivanjem nekog od eksternih uređaja, flash ili USB diska povezivanjem na jedan od dva dostupna USB porta. Što se interfejsa tiče, pored pomenuta dva USB porta, imamo i jedan HDMI (tako da se može direktno povezati na TV, monitor ili risiver - podržani su Dolby Digital Plus i DTS), LAN port, optički S/PDIF audio izlaz i jedan analogni AV 3.5mm konektor (dobija se odgovarajući kabl-adapter na kompozitni interfejs).

Adapter za napajanje je eksterni, a u pakovanju dolazi i sasvim solidan daljinski upravljač, mada već uveliko postoje mobilne aplikacije pomoću kojih vaš smart telefon može da služi kao daljinski, što je veoma korisno. Spisak podržanih formata je stvarno impresivan i teško da će se naći nešto što ovaj model neće moći da prepozna i pusti, uključujući i titlove sa našim karakterima. Interfejs je prilagođen ekranu velikog formata, tako da tu neće sigurno biti nikakvog problema, a ono što nam se dopada jeste sasvim solidan broj raznih aplikacija i servisa vezanih za internet, koji obradovati one koji vole da strimuju sadržaj direktno sa interneta.

Rezime

Ukoliko je računar daleko od TV-a ili iz nekog razloga nije zgodno povezati ga direktno, ovako nešto će na najjednostavniji način to rešiti tako što se dobija kutija koja može reprodukovati veliki broj multimedijalnih formata, uključujući i sve one najpopularnije, ali i priključiti se na mrežu preko integrisanog WiFi adaptera, tako da se dobije pristup internetu i brojnim servisina i aplikacijama koje WD TV podržava.

Conclusion

If the computer is far away from the TV or it is not convenient to connect it directly, this problem can be solved easily using the box that can play a large number of multimedia formats, including the most popular ones, but it is also possible to connect it to the network via the integrated Wi-Fi adapter in order to obtain access to the Internet and a number of services and applications that WD TV supports.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 120€

Gigatron ustupio: Western Digital TV Media Player
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com