Strong SRT ANT 30 antena

Eksterna antena za digitalnu zemaljsku televiziju, koja se lako instalira i koristi u kombinaciji sa nekim od sada već rasprostranjenih Set Top Box uređaja. Ukoliko imate bilo kakav signal u okolini, odlični rezultati neće izostati.

Sve više se priča o digitalizaciji, a oni koji nemaju tu sreću da koriste usluge kablovskih operatera ili digitalne televizije, se sigurno već uveliko pripremaju za prijem digitalnih kanala. Dobro nam je poznato da će za to biti potreban i jedan od takozvanih Set Top Box uređaja koji će signal digitalne obraditi i proslediti na TV uređaj (koji zato i ne mora da podržava novu, digitalnu tehnologiju), međutim potrebno je nekako obezbediti i da Set Top Box dobije taj digitalni signal, a tu na scenu stupaju antene, koje se naravno razlikuju od standardnih antena koje će sada zasluženo otići u penziju. Strong je jedan od proizvođača dodatne opreme za televizore, kao što su pomenuti Set Top Box uređaji, a mi smo imali priliku da vidimo i jednu od interesantnih, aktivnih, antena.

Ključne karakteristike

  • Podrška za DVB-T2/T standard digitalne televizije (LTE-4G filter)

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: DVB-T2/T
  • Konekcije: ANT OUT, napajanje
  • Frekvencije: VHF 174 – 230 MHz, UHF 470 – 790 MHz
  • Pojačanje: 20 dB za VHF / 16 dB za UHF
  • Dimenzije: 190 x 54.9 x 119.2 mm (sa postoljem)

Strong SRT ANT 30 antena

Ova antena spada u unutrašnje modele, odnosno one koji se postavljaju i koriste u kući/sobi, tako da za instalaciju neće biti potrebno mnogo toga. Ono što treba znati je da je ovo takozvana aktivna varijanta, što znači da koristi eksterno napajanje (za šta u pakovanju i stiže poseban 5V adapter), ili ukoliko Set Top Box to podržava, napajanje će ići preko antenskog konektora, u kom slučaju neće morati da se koristi ovo napajanje. Antena podržava DVB-T2/T standarde, koji se i koriste kod nas, sa podrškom za frekventne opsege 174 – 230 MHz za VHF signal odnosno 470 – 790 MHz za UHF.

Antena se može postaviti da stoji u horizontalnom ili vertikalnom položaju, a koristi Low noise pojačalo koje obezbeđuje bolji kvalitet signala. Dodatno, tu je i 20 dB posebno pojačalo sa LTE filterom koje će obezbediti dobre rezultate u gotovo svim uslovima prijema signala. Antena je smeštena u plastično kućište dimenzija 190x56.9x119.2 mm, koje neće zauzeti mnogo prostora i koje je zbog ugrađenog postolja vrlo zahvalno za pozicioniranje.

Rezime

Kao što smo i pretpostavljali, ukoliko ima bilo kakvog dostupnog signala, antena će ga bez problema uhvatiti sa odličnim rezultatima kako slike, tako i zvuka. Nismo imali nikakve primedbe na kvalitet primljenih kanala, i ova antena će biti odlična za upariti sa bilo kojim od novijih Set Top Box-ova, pogotovo ako imate dobar signal unutra, čime se eliminiše postavljanje eksterne antene.

Conclusion

As we suspected, if there is any available signal, the antenna will easily catch it providing the excellent results, picture and sound. We did not have any complaints about the quality of the received channels, and this antenna would be great to pair with any of the newer Set Top Boxes, especially if you have a good indoor signal, thus eliminating settings for the external antenna.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 18€

Gigatron ustupio: Strong SRT ANT 30 antena
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com