VOX DVB-T2 digitalni risiver STB200

Još jedan od brojnih digitalnih risivera, koji će biti neophodni ukoliko ne koristite kablovsku ili satelitsku televiziju, a želite da pratite TV program. Analogni signal se gasi i moraće da se nabavi baš jedan ovakav risiver.

Sada već može da se kaže da digitalnih tjunera ima daleko više u ponudi neko digitalnih kanala, i ne prođen dan a da ne naiđemo na neki noviji model. U ovom slučaju, to je VOX STB200, koji nudi manje više iste opcije kao i većina drugih modela, uz cenu koja je opet vrlo slična ostatku ponude, tako da će se izbor svoditi na to koji je model dostupan u prodavnici i kome se koji model više dopada. Digitalizacija je već uveliko u toku i bliži se trenutak kada će analogni TV signal biti kompletno ugašen, tako da su poslednji trenuci da se nabavi potrebna oprema za gledanje digitalne televizije.

Ključne karakteristike

  • Podrška za DVB-T2 standard digitalne televizije
  • Podržava Full HD rezoluciju
  • Reprodukcija multimedije i snimanje TV programa preko USB interfejsa

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: DVB-T2, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.264 DVB-T
  • Konekcije: HDMI, Scart, USB 2.0
  • Podržani formati: MP3, JPEG, MPEG, AVI, MKV, VOB, TS, TP, MP4, MOV,DIVX, AC3, PVR
  • Funkcije: 7 days EPG (Electronic Program Guide), Auto / Manuelno trazenje kanala, Tajmer

VOX DVB-T2 digitalni risiver STB200

Već zvuči kao ponavljanje, ali model VOX STB200 se zaista jako malo spolja razlikuje od digitalnih risivera koje smo već videli. Smešten je u crnu kutiju kompaktnih dimenzija, sa metalnom šasijom i plastičnom prednjom maskom, gde naravno odmah primećujemo logo i oznaku proizvođača. Kabl za napajanje je fiksiran, a u pratećem pakovanju dolazi samo kratko korisničko uputstvo i daljinski upravljač (sa baterijama). Daljinski je prosečnih dimenzija i prilično liči na ono što smo već videli, sve funkcije koje risiver podržava su i dostupne direktno. Mala zamerka se odnosi na dugmiće koji su od mekane gume, no retko koji daljinski, čak i od nekih skupljih uređaja, ima mnogo kvalitetne tastere.

Sa prednje strane risivera je LED ekran na kome se ispisuju samo najosnovniji podaci, Power, Channel + i - tasteri i USB port. Sa zadnje strane su RF antenski ulaz i izlaz, koaksijalni audio izlaz, SCART i HDMI konektori. U svakom slučaju, za povezivanje na TV će morati da se nabavi odgovarajući kabl, o čemu naravno treba voditi računa. USB port sa prednje strane ima više funkcija, od updata firmwara, snimanja TV programa do direktne reprodukcije multimedijalnog sadržaja. Naravno, podrazumeva se da će se koristiti USB eksterni disk ili flashdisk. Podržani su kanali u Full HD rezoluciji (naravno, potrebno je i da TV podržava 1080p sliku).

Rezime

Kao što smo već rekli, jako su male razlike u odnosu na ono što se može naći na tržištu kada su digitalni risiveri u pitanju, pa je tako i kod VOX STV200 modela. Od brzine traženja kanala do kvaliteta slike, teško će se videti neka velika razlika u odnosu na konkurenciju. Za oko 30€ koliko košta, postoji dvocifreni broj modela koji se mogu kupiti, no ukoliko u vašoj lokalnoj prodavnici naletite na VOX, svakako da neće biti potrebno tražiti dalje. Naravno, uz podsetnik da proverite koji kabl za povezivanje sa TV-om treba dokupiti.

Conclusion

Differences are small compared to what you can find on the market when the digital receivers are concerned, so it is the case with VOX STV200 model. From the speed of searching channels up to the picture quality it will be difficult to see a big difference compared to the competition. At a price of 30 Euros, there are a number of models that can be purchased, but if you find VOX in your local store, it will not be necessary to look any further. The only thing you should check up is what type of cable is necessary for connection to a TV set.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 29€

Gigatron ustupio: VOX DVB-T2 digitalni risiver STB200
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com