Leadtek WinFast TV Pro 1920

Odličan eksterni TV tjuner kompanije Leadtek koja ima dosta iskustva i poznatih modela iza sebe. WinFast TV Pro 1920 ne zahteva da računar bude upaljen, već samo koristi monitor za prikaz slike. Pored TV-a, na njega se mogu prikačiti i konzoel za igranje ali i kamkorderi i DVD plejeri.

Leadtek je sigurno vrlo poznato ime i ko god da je ikada kupovao TV karticu, teško da je mogao da zaobiđe WinFast modele. U ponudi postoji prilično veliki broj različitih modela, internih i eksternih, a mi smo na test dobili jedan od novijih eksternih modela TV Pro 1920. Ovaj tjuner je zanimljiv iz više razloga, prvo zbog podržane HD rezolucije, maksimalno 1920x1200 piksela, ali i mogućnosti da se koristi bez uključivanja računara, što znači da se ne morate brinuti o drajverima i programima već samo uživati u multimediji.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Dosta opcija za ulazni video signal
  • Jednostavna instalacija i korišćenje
  • Odličan kvalitet slike

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Leadtek WinFast TV Pro 1920 - Interfejs: VGA

  • Rezolucija: optimalno 1920x1200
  • Konektori: D-Sub, S-Video, komponentni, kompozitni, antenski ulaz, RCA stereo audio, 2x audio 3.5mm
  • Dodatno: daljinski upravljač, podrška za Wii/PS3/Xbox 360 konzole

Leadtek WinFast TV Pro 1920

Plejer je dosta kompaktnih dimenzija, 143x93x26 mm i dosta lagan. U pakovanju se dobija adapter za napajanje, daljinski upravljač i najosnovniji kablovi (VGA i audio). Šteta što nema svih potrebnih kablova koji bi eliminisali problem oko toga koji kabl za šta treba kupiti, pogotovo kod manje iskusnih korisnika. Dobija se i minijaturno plastično postolje koje služi za postavljanje tjunera u vertikalni položaj. Inače, može stajati i horizontalno za šta postoje i gumene nožice. Moramo priznati da ovaj tjuner odskače od prakse da TV tjuneri budu ružne kutije sa konektorima pošto izgleda vrlo lepo i da postoji mister TV tjunera, definitivno bi pobedio. Sa prednje strane se nalazi Power taster, IR senzor, senzor za svetlo (tjuner može automatski regulisati jačinu osvetljenosti slike u odnosu na detektovanu jačinu ambijentalnog osvetljenja), RCA stereo audio konektore, kompozitni, komponentni i S-video video konektore. Pozadi se pored konektora za napajanje i antenu nalaze D-Sub in i out konektori kao i ulaz i izlaz za zvuk u vidu 3.5mm stereo konektora.

Uređaj se instalira povezivanjem D-Sub kablovima tako da bude između računara i monitora. Na ovaj način se dobija nezavisnost funkcija TV tjunera od hardvera računara i nema nikakvih drajvera. Zvuk se može povezati takođe na računar tako da se čuje na istim zvučnicima kao i računar. Sa gornje strane se nalaze i tasteri, Power, Menu, Volume i Channel koji istovremeno služe za kretanje kroz meni. Daljinac je solidnog kvaliteta i njime se veoma lako rukuje. Ugrađeni TV tjuner je odličnog kvaliteta i osetljivosti, sa veoma brzim skeniranjem celog spektra i automatskim memorisanjem kanala kada vama samo preostaje da te kanale rasporedite u željenom rasporedu. Dodatni video konektori služe za povezivanje alternativnih izvora slike kao što su recimo kamkorder, DVD plejer ali i konzole za igru. Vrlo dobra stvar je što se praktično bilo koji monitor može povezati pošto su podržane rezolucije 4:3, 16:9 i 16:10 ekrana maksimalno u 1920x1200 piksela.

Rezime

Kvalitet slike je veoma dobar, posebno pošto tjuner podržava adaptivni de-interlacing koji za rezultat ima vrlo oštru sliku odličnih boja. Picture in Picture je takođe tu, pa se tako može gledati TV program i paralelno raditi na računaru ili gledati slika sa nekog drugog izvora. Može se istovremeno i gledati više TV kanala u matrici 3x3, što je dosta praktična stvar. Ovaj tjuner je spoj odlične slike, jednostavnog korišćenja i prilično dobrih mogućnosti, i zbog toga zaslužuje da bude preporučen.

Conclusion

Picture quality is very good, especially since tuner supports adaptive de-interlacing which resulted in a very sharp picture with extreme colors. Picture in Picture is also available, and thus you can watch TV program and work on your PC or watch pictures from any other source. You can also watch various TV channels in 3x3 matrix, which is practical thing. This tuner is a combination of excellent picture, simple use, and quite good opportunities and therefore deserves to be recommended.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, april 2009.): 77€

Sampro ustupio: Leadtek WinFast TV Pro 1920
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60