Compro VideoMate V200

Veoma praktičan TVBox uređaj koji je u stanju da prikaže TV sliku na monitoru računara i to bez instalacije drajvera i korišćenja posebnih programa. Pored ovoga, moguće je povezati i dodatni izvor slike i sve to gledati na ekranu računara.

Compro VideoMate V200 je TVBox uređaj, dakle jednostavnije rečeno, vrsta eksternog TV tjunera. Uloga mu je da na ekranu monitora prikaže sliku TV programa, ali radi potpuno nezavisno od računara, dakle nije potrebno instalirati drajvere, a sva podešavanja se obavljaju preko OSD menija, baš kao na pravom televizoru. Ovakav uređaj može biti vrlo zgodan za sve one koji ne žele da se zamaraju podešavanjima TV tjunera na računaru, već samo da na što jednostavniji način dobiju TV sliku na svom monitoru.

Ključne karakteristike

  • Podržan veliki broj rezolucija i formata slike
  • Veoma jednostavna instalacija i korišćenje uz detaljan ali i funkcionalan meni
  • Mogućnost prikaza slike sa nekog eksternog uređaja (kamera, kamkorder i slično)
  • Picture in Picture opcija
  • Ugrađen zvučnik

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Compro VideoMate V200 - Čip: Philips 9-bit video/audio decoder

  • Podržane rezolucije: maksimalno 1600x1200 (4:3), 1680x1050 (16:10)
  • Konektori: S-Video, kompozitni analogni video (napred), analogni VGA (pozadi), D-Sub ulaz, 3.5mm audio in/out, TV i FM ulazi
  • Dodatno: Daljinski upravljač, kablovi i adapter za struju

Compro VideoMate V200

VideMate V200 po izgledu podseća na eksterne TV tjunere, može se postaviti horizontalno na sto ili vertikalno pomoću plastičnog postolja koji dolazi u pakovanju. Sa gornje strane se nalaze najosnovniji tasteri za kontrolu dok se pomoću daljinskog upravljača sa ukupno 30 tastera, lako podešavaju ostale funkcije. Sa prednje strane pored IR prijemnika stoje i S-Video i komponentni A/V konektori za povezivanje dodatnog izbora slike kao što su kamera, kamkorder, DVD plejer i slično. Ovo znači da veoma jednostavno možete na svom monitoru pogledati ne samo TV program već praktično bilo koji video signal koji koristi pomenute interfejse. Zgodni dodatak predstavlja i ugrađeni zvučnik preko koga možete slušati radio ili TV program ukoliko nemate dostupne druge zvučnike.

Sa zadnje strane se nalaze TV i FM antenski konektori, konektor za napajanje, audio in/out konektori i analogni D-Sub konektori za povezivanje sa monitorom. U suštini, potrebno je iz računara proslediti video signal do TVBox-a a zatim drugim kablom od TVBox-a do monitora. Podržan je veliki broj rezolucija u različitim formatima, za 4:3 odnos stranica 640x480, 800x600, 1024x768, 1400x1050, 1600x1200, za 16:10 (Wide monitori) 1440x900, 1680x1050. Kao i kod modernijih TV prijemnika, VideoMate V200 podržava automatsko skeniranje frekvencija i memorisanje kanala, sliku u slici (slika sa TV-a se prikazuje u prozoru na desktopu), ali i zamrzavanje slike (zgodno za prepisivanje nekih informacija sa ekrana) i thumbnail prikaz devet kanala istovremeno, sa zamrzavanjem i periodičnim ovežavanjem slike. Tu je i sleep tajmer pomoću koga se podešava za koliko vremena se TVBox automatski gasi.

Rezime

Kvalitet prikaza svakako najviše zavisi od ulaznog TV signala, ali ukoliko je u pitanju jak signal, možete očekivati veoma dobru sliku, odličnih boja i oštrine. VideoMate V200 podržava i de-interlacing, progressive scan i noise reduction tehnologije kako bi na ekranu bila prikazana slika najboljeg kvaliteta. U meniju ima dosta podešavanja i za rezoluciju i format slike (OptiRatio), režim prikaza (OptiMode), tako da će uz malo vremena izdvojenog za to slika zaista biti sjajna. Ovakav uređaj će biti vrlo interesantan svima koji žele da prate TV program na svom računaru, ali bez preterane brige o drajverima i softveru.

Conclusion

Picture quality depends from input TV signal and if that is a good one, you can expect very good picture with excellent colors and sharpness. VideoMate V200 supports de-interlacing, progressive scan, and noise reduction technologies to provide the best quality picture. Menu has many setting options for resolution and picture format (OptiRatio), preview mode (OptiMode), so the picture will be great with just little adjustments. This device will be very interesting to people who want to watch TV shows on PC but without need to worry about drivers and software.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, jun 2008.): 79€

Direct Link ustupio: Compro VideoMate V200
maloprodaja: Direct Link partneri, spisak prodavnica na ovom linku.