Withings Home HD WBP02

Još jedan interesantan gadget iz kompanije Withings, namenjen onima koji koriste neki od Apple uređaja novije generacije. U suštini, radi se o video nadzoru, koji dodatno ima i ugrađen senzor kvaliteta vazduha.

Za Withings smo već čuli, po sjajnom Withings Activité satu i Withings Aura Smart Sleep System inovativnog sistemu za pametno spavanje, a stigao nam je još jedan uređaj koji spada u kućne modele. Radi se o pametnoj kameri za nadzor, koja pored svega onoga što i inače imamo donosi i noćni režim rada, automatski backup videa u cloud, ali detektuje i kvalitet vazduha. Sve to se može pratiti na iOS uređajima.

Ključne karakteristike

  • Jednostavna instalacija
  • Detekcija pokreta, buke, automatski backup u cloud
  • Pristup i kontrola sa iOS uređaja
  • Odličan kvalitet slike, Full HD video
  • Kompatibilan sa iWatch-om

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: 5MP CMOS, night vision, 135 stepeni ugao
  • Dodatno: 2W zvučnik, detektuje buku i pokret, kvalitet vazduha
  • Interfejs: Bluetooth, Wi-Fi
  • Dimenzije: 8,7 cm x 7,5 cm x 7,5 cm
  • Težina: 295g

Withings Home HD WBP02

Jedna stvar je očigledna, a to je da vizuelno, Withings WBP02 ne liči ni na jednu kameru koju smo do sada videli. Ceo sistem je smešten u interesantno kućište dimenzija 8,7 cm x 7,5 cm x 7,5 cm, koje je oblika valjka i sa bočnom oblogom od drveta (koja se može i skinuti), što izgleda zaista veoma lepo i mislimo da će se sjajno uklopiti u bilo koje okruženje. Jasno je da kamera nije skrivena, potšo se objektiv lako vidi, a dodatno, tu je i LED lampica sa prednje strane koja će označiti da je kamera uključena. Ovaj model dolazi u pakovanju sa jednostavnim i elegantnim postoljem, kao i strujnim punjačem koji ima nastavke za različita tržišta.

Sa zadnje strane možemo naći microUSB konektor za napajanje, LAN port i USB 2.0 priključak. Pošto podržava i WiFi i Bluetooth konekcije, neće biti problema oko povezivanja na kućnu mrežu i iOS uređaje (preduslov je samo iOS verzija od 7 pa na više). Da bi sve bilo još jednostavnije, donji deo kućišta će svetleti u različitim bojama u zavisnosti od režima rada i eventualnih problema, što je sve lepo ilustrovano i jednostavnom uputstvu. Da bi se pristupilo uređaju, potrebno je instalirati odgovarajuću aplikaciju sa AppStore-a, i posle kratkog registrovanja Withings naloga, može odmah da počne da se koristi.

Rezime

Korisnik dobija mogućnost da gleda video feed uživo (uz audio komponentu pošto su integrisani i zvučnik i mikrofon), a posebno je interesantno to što se može podesiti da se kamera sama uključi ukoliko detektuje pokret ili ambijentalnu buku, a neće biti problema ni sa snimanjem noću. Automatski detektuje kvalitet vazduha i o tome obaveštava korisnika, što je posebno korisno. Kamera automatski uploaduje video materijal u cloud i u osnovnoj, besplastnoj verziji ima mogućnost da memoriše do 2 dana, dok se za više od toga mora doplatiti. U svakom slučaju, ukoliko tražite što jednostavnije i elegantnije rešenje za kućni, video nadzor, ovako nešto definitivno ima sve preduslove da se nađe na samom vrhu liste, naravno ukoliko koriste neki od iOS uređaja.

Conclusion

The user gets the opportunity to watch live video feed (with an audio component as the microphone and speaker is integrated), and the camera can be set to turn on itself when detecting movement or ambient noise, however, there will be no problems while shooting at night, either. It automatically detects air quality and notifies users. The camera automatically uploads the video material in the cloud and in the basic, free version has the ability to store up to 2 days, while for the more you must pay extra. If you are looking for a simple and elegant solution for home video surveillance, something like this definitely has all the prerequisites to be found at the top of the list, of course, if you use any of the iOS devices.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2015.): 195€

iStyle ustupio: Withings Home HD WBP02
zvanični sajt: iStyle