Foscam FI8910W

Odlična kamera za video nadzor koja ima ugrađeni WiFi interfejs, mogućnost pomeranja po horizontali i vertikali, IR diode za snimanje po mraku i na kraju IR Cut filter, uz maksimalnu rezoluciju videa od 640x480 piksela.

Foscam IP kamere su od nedavno dostupne na našem tržištu i videli smo da se radi o prilično naprednim modelima za video nadzor i da su kamere dostupne u raznim kategorijama. Model FI8910W je kamera zgodna za unutrašnju ali i spoljašnju upotrebu (iako nema sertifikaciju za otpornost na vremenske elemente), sa opcijom za noćno snimanje, pomeranje po horizontalnoj i vertikalnoj osi, ugrađenim WiFi adapterom. Vrlo je laka za instalaciju, kao i pristupanje video feed-u sa računara, ali i mobilnog telefona, tako da se daljinski može nadgledati događanje koje kamera snima. Cena nije toliko visoka i ova kamera je jedan od modela sa boljim odnosom cene i kvaliteta.

Ključne karakteristike

  • Snimanje noću
  • Odličan kvalitet slike
  • Wireless interfejs
  • Tilt i Pan
  • IR Cut filter

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1/4" Color CMOS, VGA 640*480 Pixels (300k Pixels), 0.5Lux
  • Objektiv kamere: f: 2.8mm, F:2.4 (IR Lens)
  • IR: 11 IR LEDs, Night Visibility do 8m
  • Interfejs: 802.11b/g/n, 10/100Mbps Ethernet
  • Video kompresija: MJPEG

Foscam FI8910W

Kamera stiže u kompletu sa adapterom za napajanje, LAN kablom, WiFi antenom i posebnim nosačem za plafon. Ovo poslednje je i najbitnije za postavljanje, a instalacija je jednostavna: zašrafi se direktno u plafon (ili na neki drugi nosač koji je vertikalan), a zatim se kamera zakači pomoću navoja. Ono po čemu je ovaj model specifičan je da se kamera pomera po horizontalnoj i vertikalnoj osi, tako da se direktno iz softvera (a pored Windows, MacOS i Linux operativnih sistema, podržani su i Android i iPhone telefoni). U suštini, u pitanju je dosta praktičan Web interfejs, lak za savladavanje i korišćenje. Treba imati na umu i da postoje hardverski zahtevi koji se tiču minimum procesora na 2GHz, 256MB sistemske memorije i grafičke kartice sa barem 64MB memorije.

Ova kamera hvata široko polje od 60 stepeni, stim što se zbog mogućnosti pomeranja to proširuje do 300 stepeni po horizontali i 120 stepeni po vertikali, tako da se može pokriti prilično široko polje. Kamera koristi stakleno sočivo, sa otvorom blende od F2.4, i može da fokusira već od 2.8mm. Na raspolaganju ima 11 IR dioda koje će omogućiti snimanje u noćnim uslovima, ali samo do 8m razdaljine, što znači da nije loše to imati u vidu kada se planira, te da je ipak zgodnija za unutrašnje snimanje noću. Maksimalna rezolucija videa je 640x480 piksela u 15fps-a, dok se veći frejm rejt može dobiti spuštanjem rezolucije. Ono što je posebno bitno je da kamera ima integrisan i mikrofon i zvučnik.

Rezime

Ova kamera je samo još jedan od Foscam modela koji se mogu kupiti kod nas i koja predstavlja dobar izbor za video nadzor prostorija, danju i noću. Kako ima integrisani WiFi adapter, lako se povezuje na bežičnu mrežu, čime se izbegava povezivanje LAN kablom. Kvalitet slike je odličan, i dostupan kako sa desktop računara tako i bilo kod pametnog telefona ili laptopa. Jednostavnost instalacije i broj podržanih opcija su sasvim dovoljni za preporuku, posebno imajući u vidu i cenu.

Conclusion

This camera is just another Foscam model available on the local market and it is a good choice for video surveillance, day and night. Bearing in mind it has an integrated WiFi adapter; it easily connects to your wireless network, thus avoiding connecting using a LAN cable. The picture quality is excellent, and is available from a desktop computer or any smart phone or laptop. Ease installation and the number of supported options are enough for recommendation, especially bearing in mind the cost.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2013.): 90€

Sampro ustupio: Foscam FI8910W
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs