Cantonk KIP-200H80N IP kamera

Odlična IP kamera koja dolazi u prilično izdržljivom i kvalitetnom metalnom kućištu koje je otporno na kišu i druge vremenske uslove. Provereno dobar Sony CMOS senzor snima video u visokoj Full HD rezoluciji i rezultati su stvarno sjajni i po danu kao i noću.

Za kompaniju Cantonk smo tek nedavno čuli prvi put, a već imamo u ponudi dosta veliki izbor raznih IP kamera od kojih smo neke već mogli da vidimo. Cela nova serija kamera koristi stvarno odlični Sony senzor 2.4MP rezolucije, koji snima video u Full HD rezoluciji od 1080p i 25fps-a. Razlike između novih kamera se odnose najviše na kućište koje se koristi, kao i mogućnost noćnog snimanja, koje u najvećoj meri zavisi od broja i dimenzija instaliranih IR LED-ova. U slučaju modela KIP-200H80N, radi se o kameri za spoljašnju upotrebu kod koje je noćno snimanje u fokusu pošto hvata bez problema do 80m u mraku!

Ključne karakteristike

  • Snimanje noću do 80m
  • Odličan kvalitet slike, maksimalna Full HD rezolucija
  • Weatherproof IP66 dizajn

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1/3" SONY 2.4 Megapixel High‐resolution CMOS Sensor TI DaVinci DSP DM368, 1080P@25fps
  • Objektiv kamere: 2.8‐12mm Manual Zoom
  • IR: 4 IR LEDs, Night Visibility do 80m
  • Interfejs: 10/100Mbps Ethernet
  • Video kompresija: H.264 /JPEG
  • Dodatno: Waterproof / Weatherproof, High Definition, Vandal-proof, Day/Night IR cut filter with auto switch

Cantonk KIP-200H80N

Ova kamera je nešto većih dimenzija od ostalih koje smo videli, zahvaljujući prilično robustnom kućištu koje je napravljeno tako da izdrži sve vremenske uslove. Naravno, tu je i IP66 sertifikat koji govori tome u prilog, a kamera može stajati i bez nastrešnice (kamera ima svoju metalnu nastrešnicu koja se može pomerati po želji). Montaža ne bi trebala da bude problem, pošto se dobija postolje i sve ono što je potrebno da bi se fiksirala na zid. Pošto je u pitanju fiksna kamera, treba dobro razmisliti o položaju i uglu koji će pokrivati pre montaže.

Kamera koristi 2.4MP CMOS senzor koji smo već videli na delu i koji snima video u Full HD rezoluciji od 1920x1080 piksela i H.264 kompresiji (dostupna je i JPEG kompresija). Ovo kao rezultat ima činjenicu da je slika visoke rezolucije, odlične oštrine (notirati da ne poseduje automatski fokus) i veoma lepih boja. Konkretno, ako na snimcima treba analizirati detalje, ovako nešto je stvarno sjajan izbor. Koristi se standardni LAN interfejs, sa odvojenim napajanjem, stim što do kamere stiže samo jedan kabl (sa objedinjenim LAN i naponskom linijom).

Rezime

Mnogi će sigurno primetiti nešto veće IR diode sa prednje strane kojih iako ima samo četiri, pružaju dosta bolje performanse za noćno snimanje pošto neće biti problema da se snime dešavanja i do 80m razdaljine. Uz automatski IR low-cut filter, slika će izgledati dobro bez ikakvih dodatnih podešavanja, što je prilično bitno. Ukoliko tražite kameru koja će snimati napolju, sa što većom rezolucijom uz natprosečno dobre rezultate noću, a nije problem što je u pitanju model koji je fiksiran, Cantonk KIP-200H80N predstavlja izuzetno dobro rešenje.

Conclusion

A bit larger IR LEDs are noticeable on the front. Although there are only four of them, they provide better performance for night shooting, so there is no problem to shoot events up to 80 meters. With automatic IR low-cut filter, the picture looks good without extra settings, which is important. If you are looking for a camera for outdoor shooting offering high resolution with results above average when it comes at night shooting and you do not care about the fact it is a fixed model, Cantonk KIP-200H80N is a very good solution.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 150€

Sampro ustupio: Cantonk KIP-200H80N
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs