ViewSonic PJD5533w

Ovo je projektor osnovne rezolucije od 1280x800 piksela i odličnih karakteristika, što mu omogućava prikaz oštre i svetle slike, za koju nema potrebe zamračivati prostoriju u kojoj se koristi. Ima dosta konekcija na raspolaganju kao i ugrađeni zvučnik, tako da će dobro poslužiti za širok spektar raznih potreba.

ViewSonic PJD5533w je dosta dobar all-around model koji će podjednako dobro raditi i u poslovnoj i u edukativnoj sredini. Predstavlja odličan spoj kompaktnih dimenzija, dosat dobrih opcija povezivanja i kvalitetne slike koja je dobra i za gledanje filmova, ali i za prezentacije i predavanja. ViewSonic ima u ponudi odlične projektore i već duže vreme zauzima jednu od vodećih pozicija kada su ovi uređaji u pitanju, tako da imamo visoka očekivanja od modela PJD5533w. Iza pomalo nemušte oznake, krije se model sa osnovnom WXGA rezolucijom od 1280x800 piksela, ugrađenim zvučnikom i podrškom za reprodukciju 3D slike preko HDMI interfejsa, da pomenemo samo one interesantnije stavke.

Ključne karakteristike

  • Odlična slika za uloženi novac
  • Vrlo dobar kontrast i jačina osvetljenja
  • 3D Ready

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Prirodna rezolucija: WXGA 1200x800, 0.65" Digital Micromirror Device (DLP)
  • Osvetljenje: 3000 ANSI Lumen
  • Kontrast: 15000:1
  • Radni vek lampe: 5000 / 6000 / 10,000 h (Normal / Eco-mode / DynamicEco)
  • Video: NTSC M (3.58 MHz), 4.43MHz, PAL (B, D, G, H, I, M, N, 60), SECAM (B, D, G, K, K1, L), SD 480i i 576i, ED 480p and 576p, HD 720p, 1080i, 1080p
  • Konekcije: 2x PC/Video 15 Pin D-sub input, 1x D-Sub output, HDMI, S-Video, Composite, 2x 3.5mm in/out, 1x RS-232C Control, 1x Mini-USB
  • Potrošnja: maksimalno 250W (lampa 190W)
  • Dimenzije: 268 x 84.4 x 221 mm
  • Masa: 2.1 Kg
  • Dodatno: 2W zvučnik, 3D Ready

ViewSonic PJD5533w

Projektor je relativno kompaktnih dimenzija od 268 x 84.4 x 221 mm i teži tek nešto više preko 2Kg, pa nije loš izbor ako tražite model koji ćete nositi sa sobom. Ipak, šteta što u paketu prateće opreme nema torbe za nošenje, što je vrlo praktičan dodatak. Po dizajnu se ne razlikuje mnogo od prethodnih modela ovog proizvođača koje smo imali priliku da vidimo. Crna mat plastika, rebraste bočne strane gde su sakriveni otvori za hlađenje i nožica sa prednje strane kojom se podešava ugao nagiba prilikom projekcije. Ovaj model projektuje sliku sa razdaljine od 1.0 – 8.0 m, uz dijagonalu od 0.7 – 7.6 m, što je manje više prosečno, stim što je 1m minimuma odlično za situacije gde nema baš puno prostora na raspolaganju. Ovaj model ima ugrađen 2W zvučnik koji nas nije oduševio jačinom, ali će to značiti da će moći da recimo slušaju prezantacije bez problema.

Uz vrlo dobar kontrast od 15.000:1 i maksimalnu jačinu osvetljenja od 3000 ANSI lumena, neće biti potrebe da se zamračuje prostorija da bi se slika videla jasno. Ukoliko planirate štednju energije odnosno hoćete da produžite životni vek lampe, tu su Eco i DynamicEco režimi rada, za maksmimalno do čak 10.000 radnih sati. Projektor dolazi sa daljinskim upravljačem koji je dosta dobrog kvaliteta i dovoljno mali da neće predstavljati teret, a IR senzor je smešten sa prednje strane. Što se tiče kontrola, projektor za gornje strane ima Zum (1.1 optički) i Fokus prstenove za inicijalno podešavanje slike, dok su svi tasteri smešteni bliže zadnjoj strani projektora. Pošto su sve kontrole ponovljene na daljinskom, neće morati ni da se koriste. Od konekcija su na raspolaganju dve D-Sub (i dodatni D-Sub izlaz), po jedna HDMI, S-Video i kompozitni, kao i 3.5mm analogni audio ulaz i izlaz. Postoje i RS-232 za kontrolu i Mini-USB za Remote Mouse opciju.

Rezime

Slika u osnovnoj 1280x800 piksela rezoluciji izgleda dosta dobro, stim što se jedine primedbe odnose na nijanse žute i plave boje, koje pomalo odskaču od onoga što bi bilo idealno. Ipak, to ne kvari bitnije utisak o ovom projektoru, tako da možemo reći da stvarno zaslužuje preporuku. Prikaz je oštar i biće odličan i za one koji planiraju da gledaju filmove. Na kraju, da dodamo da je projektor spreman i za reprodukciju 3D slike, naravno preko HDMI porta, uz podršku DLP Link tehnologije i 120Hz prikaza. Sve zajedno, dobar model za razne namene koji će se vrlo brzo isplatiti kupcima. Još jedna interesantna stvar je vezana za fudbalsko leto koje nas očekuje, a to je da je pored dosta povoljnije cene ovog projektra u igri i TG Line H 180 projekciono platno koje se dobija na poklon! Dakle, ukoliko planirate da sa društvom organizujete gledanje utakmica, eto dobre ideje za projektor i platno.

Conclusion

Picture in primary resolution - 1280x800 pixels looks good; the only objections relate to the shades of yellow and blue colors that deviate from what would be ideal. However, it does not spoil the impression of the projector, so we can say it deserves a recommendation. The display is sharp and it will be great for those who plan to watch movies. The projector is ready for 3D playback via the HDMI port thanks to DLP Link technology support and a 120Hz display. This is a good model for a variety of purposes. Another interesting point related to football event this summer in addition to lower price, there is the TG Line H 180 projection screen as a gift! If you are planning to watch the matches with your friends, the projector and a projection screen are a good choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2014.): 560€

WinWin ustupio: ViewSonic PJD5533w
Prodaja: winwin.rs, emmi.rs