ASUS najavljuje P3B projektor

Lagani LED projektor sa napajanjem preko baterije, sočivom za projekciju sa veoma male udaljenosti i 800 lumena.

Zvanično press saopštenje

ASUS je danas najavio P3B, projektor sa baterijskim napajanjem i sočivom za projekciju sa veoma male udaljenosti. Ovaj kompaktni i lagani projektor proizvodi sliku rezolucije 1280 x 800 (WXGA) i ima 800 lumena. Sočivo P3B projektora omogućava ovom uređaju da sa veoma male udaljenosti proizvede sliku dijagonale od 0,45m do 3,4m. Ugrađena punjiva baterija omogućava do tri sata besprekidne projekcije, a može se koristiti i kao Power Bank kapaciteta od 12.000mAh za punjenje mobilnih uređaja. Dizajniran za upotrebu na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, P3B projektor zauzima površinu kao i kutija za kompakt diskove, te se bez problema može smestiti u torbu ili ranac. P3B projektor je nedavno osvojio 2015 Good Design Award zahvaljujući izuzetnom balansu između performansi i prenosivosti.

Svetle i oštre projekcije

ASUS P3B ima 800 lumena, a zahvaljujući činjenici da u potpunosti (100%) ispunjava NTSC standard za prikaz boja, projektuje sliku izvanrednog kvaliteta WXGA 1280 x 800 rezolucije. Eco-LED lampa, kojom je opremljen P3B projektor, ne sadrži živu i ima radni vek od 30.000 sati.

Lagan i prenosiv

Ultra-tanak i kompaktan P3B projektor je težak samo 750 grama i ima dimenzije od svega 153,5 x 43 x 131,2mm. Poseduje ugrađenu punjivu bateriju koja omogućava do tri sata rada. Zahvaljujući bateriji, P3B se može koristiti i kao Power Bank, dok kapacitet od 12.000mAh korisnicima omogućava da napune svoje mobilne uređaje i do nekoliko puta, čak i kada je P3B isključen. Kao i drugi ASUS LED projektori, P3B radi sa većinom punjača za ASUS laptop računare . S obzirom na to da laptop i projektor mogu da dele jedan punjač, korisnik je oslobođen dodatnog tereta.

Brzo i jednostavno postavljanje

P3B poseduje sočivo za projekciju sa veoma male udaljenosti koje generiše sliku dijagonale od 0,45m do 3,4m. Ovo omogućava korisnicima da pretvore bilo koju veliku ravnu površinu u displej, što je idealno za prezentacije u malom prostoru.

Postolje sa takozvanim „flip-down“ mehanizmom, u poređenju sa tradicionalnim mehanizmom sa navojem, omogućava korisnicima da brzo i lako podese visinu, odnosno ugao. Auto Keystone Correction tehnologija prepoznaje orijentaciju (položaj) P3B projektora i automatski koriguje geometrijska izobličenja slike koja nastaju kada svetlost pada pod uglom na platno ili zid. P3B poseduje i mogućnost momentalnog uključivanja i isključivanja, tako da nema potrebe da čekate da se LED lampa zagreje ili ohladi. Tu je i ugrađeni zvučnik, unapređen ASUS SonicMaster tehnologijom za izvanredan i uverljiv zvuk, što korisniku donosi pravi bioskopski doživljaj.

Wi-Fi projekcija i brojne mogućnosti povezivanja

Na ASUS P3B je moguće priključiti opcioni Wi-Fi adapter koji obezbeđuje direktnu bežičnu vezu između projektora i laptopa ili mobilnih uređaja sa Android i iOS operativnim sistemom. Na ovaj način se eliminiše potreba za žičnim prenosom video signala i korisnicima daje mogućnost da bežičnim putem prenesu svoje prezentacije, dokumente i multimedijalne fajlove do P3B projektora.

P3B projektor poseduje HDMI/MHL i VGA priključke koji mu obezbeđuju maksimalnu kompatibilnost sa desktop i laptop računarima, mobilnim uređajima, kao i drugim multimedijalnim uređajima. P3B poseduje slot za microSD memorijske kartice i standardni USB priključak, pa korisnici mogu da održe prezentaciju ili reprodukuju video materijal čak i bez PC računara, a na raspolaganju im je i 2GB interne memorije uređaja.