Kompanija LG predstavila dva nova modela Minibeam projektora

Kao lider u proizvodnji LED projektora, kompanija LG svojim novim modelima sa ultra kratkim dometom postavlja standarde kada su u pitanju fleksibilnost i uživanje korisnika

Zvanično press saopštenje

Kompanija LG Electronics (LG), svetski lider u proizvodnji LED projektora od 2008. godine1, proširila je svoju seriju Minibeam projektora lansiranjem dva nova modela - naprednog PH450U i lako prenosivog PH150G.

PH450U je model projektora ultra kratkog dometa koji pruža bioskopsko iskustvo u kući ili kancelariji, bez komplikacija i velikog izdatka. Njegova mogućnost da prikaže oštru HD sliku dijagonale 80 inča (1280 x 720) sa udaljenosti od samo 33 santimetra u odnosu na ekran, čini ga izuzetno pogodnim za korisnike koji vole da uživaju u sadržaju, u ograničenom prostoru. LG PH450U može i da se uspravi i tako emituje sliku na ravnoj, horizontalnoj podlozi, omogućavajući korisnicima da pretvore običan sto ili čak pod u pravo filmsko platno. Uz punjivu bateriju koja traje 2,5 sata, ovaj minijaturni projektor savršen je za gledanje filmova, čak i onda kada je utičnica daleko.

Još jedna pogodnost ovog modela je to što korisnici mogu da prebacuju sadržaj uz pomoć USB drajva ili putem HDMI kabla koji je MHL kompatibilan. Radni vek lampe seže i do 30.000 sati, tako da uživanje u slici visokog kontrasta (100.000:1) i živopisnim bojama može trajati čak deset godina. Štaviše, uz 450 lumena, što predstavlja četiri puta veću osvetljenost nego kod najbližeg konkurenta, PH450U je trenutno najsvetliji projektor na tržištu koji ima ultra kratki domet i poseduje bateriju.

Još jedan novi model Minibeam serije, PH450U, poseduje podjednako kompaktan i elegantan dizajn kao i prethodni, ali u upola manjem pakovanju, dimenzija svega 115 x 115 x 44,5 mm i težine 450g.

Oba modela prate i LG Triple Wireless dodaci koji omogućavaju posebno iskustvo gledanja, bez bespotrebnih kablova za napajanje ili audio i video uređaje. Uz dugotrajne punjive baterije, Wi-Fi Screen Share konekciju i Bluetooth opciju, LG Minibeam projektori pružaju korisnicima neograničenu slobodu u pogledu prenosivosti.

„Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo dve nove pridošlice u našu Minibeam kolekciju. Pružajući korisnicima maksimalnu udobnost, prenosivost i iskustvo, oba modela koji poseduju napredne karakteristike potvrđuju da su tehnološke inovacije kompanije LG na izuzetnom nivou i pomažu nam da učvrstimo svoju poziciju lidera na tržištu projektora“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

PH450U će biti dostupan od sledećeg meseca za evropske korisnike, dok će PH150G na tržište Evrope doći nešto kasnije.