Novi LG projektor za bioskopsko iskustvo i u malim prostorijama

LG je predstavio svoj novi Minibeam projektor ultra kratkog dometa, koji poseduje mogućnost prikazivanja slike dijagonale 100 inča na ekranu ili zidu sa razdaljine od samo 38 centimetara.

Zvanično press saopštenje

Ovog meseca, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj novi Minibeam projektor ultra kratkog dometa, koji poseduje mogućnost prikazivanja slike dijagonale 100 inča na ekranu ili zidu, sa razdaljine od samo 38 centimetara. Lakši od dva kilograma, ovaj projektor (model PF1000U) se lako pozicionira na bilo koje mesto u domu, a veoma jednostavno se koristi. Novi uređaj kompanije LG prikazuje sadržaj u Full HD rezoluciji, a poseduje nivo osvetljenja od 1000 lumena.

Kako bi prikazali sliku dijagonale 100 inča, konvencionalne projektore bi trebalo pozicionirati na udaljenost od tri do četiri metra od ekrana ili zida na kom se slika emituje, što predstavlja problem kada se korisnici nalaze u malim prostorijama. Ipak, ovakva ograničenja ne postoje za Minibeam projektor kompanije LG, koji sliku dijagonale 100 inča može projektovati sa udaljenosti od samo 38 centimetara od zida.

Ovaj projektor takođe pruža neverovatno detaljnu sliku visokog kvaliteta, čije emitovanje omogućava Triple XD Engine, nastao kao rezultat iskustva koje je kompanija LG gradila više od 50 godina u televizijskoj industriji. Projektor prikazuje sadržaj u Full HD rezoluciji (1920 x 1080), zahvaljujući sistemu osvetljenja baziranom na tehnologiji RGB LED dioda koje omogućavaju prikaz prirodnih nijansi boja, dok uređaj emituje izuzetno tih zvuk, od samo 21dB u Eco režimu rada.

Iako kompaktan, Minibeam projektor ultra kratkog dometa pruža užitak sličan bioskopskom. Four corner keystone funkcija eliminiše distorziju slike čak i kada projektor nije savršeno poravnat sa ivicama ekrana. Koristeći bluetooth opciju, Minibeam može da se poveže sa Soundbar zvučnicima, kao i prenosivim zvučnicima i bežičnim slušalicama, i tako pruži korisnicima impresivno audio iskustvo. Projektor poseduje TV tjuner, kao i USB i HDMI ulaze.

„Novi Minibeam projektor kompanije LG omogućava prikazivanje slike dijagonale 100 inča u Full HD rezoluciji. Ovaj uređaj je jednostavan za prenošenje, pa će pružiti pravo bioskopsko iskustvo korisnicima, u kojoj god prostoriji da se nalaze“, izjavio je Lee In-kyu, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore i monitore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.

Model PF1000U se već može naći na tržištu Srbije.

Ključne karakteristike:

  • Matična rezolucija: 1920 x 1080 (Full HD)
  • Osvetljenje: 1000 lumena
  • Kontrast: 150.000 : 1 (Full on/Full off)
  • Lampa: RGB LED (Trajanje: do 30.000 sati)
  • Veličina projektovane slike: do 100 inča
  • Razdaljina između zida i sočiva projektora: 100 inča na 0,38m/60 inča na 0,11m
  • Dimenzije (Š/D/V) : 132 x 310 x 125, uključujući ogledalo/89mm isključujući ogledalo
  • Težina: 1,9 kilograma
  • Screen Share: (preslikavanje ekrana sa smart telefonima / tabletima / personalnim računarima uz pomoć kabla ili wireless funkcije)
  • USB podrška: HD DivX / Office Viewer
  • HDMI: Podrška do Full HD formata
  • Ostalo: TV tjuner (set-top box neophodan za IPTV, satelitsku i kablovsku televiziju), Bluetooth (Sound Out)/Four corner keystone (podešavanje ivica)