Sony VPL-DW120

Odličan projektor koji ima osnovnu rezoluciju od 1280x800 piksela, dosta dobrih karakteristika i prikaza slike. Jednostavan je za podešavanje i dovoljno mali da će biti odličan i za one koji često putuju i drže prezentacije.

Sony u ponudi ima odlične projektore i to najrazličitijih namena, od onih osnovnih kućnih modela, pa do profi projektora za kućne bioskope. Model VPL-DW120 spada u model koji se može koristiti i kao biznis model ali i za neki jednostavniji (odnosno jeftiniji) kućni bioskop, sa osnovnom rezolucijom od 1280x800 piksela u 4:3 odnosu stranica. Ovo je dosta dobar projektor koji po dobroj ceni pruža odličnu sliku i dovoljno opcija za prosečne korisnike, tako da može biti odličan izbor i za širi krug korisnika. Projektori ove rezolucije su postali malo dostupniji, pa ukoliko Full HD video nije najbitniji faktor, mogu biti stvarno dobra kupovina.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna slika
  • Vrlo jednostavan za podešavanje
  • HDMI interfejs

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Prirodna rezolucija: WXGA (1280x800), 3 LCD system 0.59” (16.0 mm) x 3, BrightEra, Aspect ratio: 4:3
  • Osvetljenje: 2600 lm / 1900 lm / 1500 lm High / Standard / Low
  • Kontrast: 2500:1
  • Radni vek lampe: 3000 H / 5000 H / 7000 H (Lamp mode: High / Standard / Low)
  • Konekcije: 15 Pin D-sub, HDMI, USB, Composite Video, 3.5mm audio in
  • Potrošnja: 262W / 287W / 187W
  • Dimenzije: W 315 x H 87.2 x D 233 mm
  • Masa: 2.5Kg

Sony VPL-DW120

Ovo je projektor elegantnih dimenzija od 315x87.2x233 mm koji teži 2.5Kg, i biće vrlo zahvalan za nošenje (pogotovo što u pakovanju stiže i kvalitetna torba). Nema nekih posebnih detalja spolja, kućište je od mat bele plastike, sa bočnih strana su otvori za ventilaciju, a dole postoji stopa pomoću koje se podešava visine prednjeg dela projektora. Ukoliko je potrebno, projektor se može montirati i na nosač na plafonu. Sa prednje strane vidimo duboko usađeno sočivo, dok su Focus i Zoom prstenovi postavljeni sa gornje strane (1.3x optički zum). Napred je i IR senzor za daljinski upravljač (pozadi ga nema), a u pratećem pakovanju dolazi još i VGA kabl, kabl za napajanje, CD sa uputstvima kao i uputstvo u papirnom obliku.

Sa zadnje strane projektora vidimo standardni 3-pinski konektor za napajanje, Kensington lock konektor, HDMI, VGA i kompozitni Video konektor i 3.5mm audio ulaz. Na raspolaganju je jedan ugrađen 1W zvučnik koji će dobro doći za prezentacije. Kontrole projektora su sa gornje strane, postavljene bliže zadnjem kraju, a na raspolaganju su Power, Input, Menu, Navigacioni taster sa Enter u sredini, Eco Mode i dve statusne diode. Projektor se solidno brzo zagreva i uključuje, i odmah smo primetili da nema velike buke odnosno nije uopšte tako glasan. I kod gašenja se brzo hladi, tako da je i zbog toga zgodan za prenošenje. Meni je vrlo lepo urađen i prilično jednostavan, pa će u par koraka slika biti podešena kako treba, a dijagonala ide od 30" do maksimalnih 300".

Rezime

Ovaj projektor prikazuje odličnu sliku, sa više nego dobrim kontrastom od 2500:1, maksimalnom jačinom osvetljenja od 2600 lumena i lampom sa maksimalnim životnim vekom od 7000 radnih sati. Dobra stvar je što postoji Eco režim rada i to u dva koraka, tako da se može lako prilagoditi potrebama. Ono što je bitno je da se dobija veoma lepa slika, odlične boje i oštrina, tako da će dobro doći za gledanje filmova. Projektor se brzo pali i gasi, ne greje mnogo i generalno je odličan za sve namene. Dodajmo tome i više nego dobru cenu, pa da priča bude kompletna.

Conclusion

This projector displays an excellent picture, with excellent 2500:1 contrast, 2600 lumens maximum brightness and a lamp with a maximum life expectancy of 7000 hours. The good thing is that there is Eco mode with two steps, so it can be easily adapted to the needs. A very nice picture of excellent color and sharpness is provided, so it will come in handy for watching movies. The projector quickly turns on and off, does not heat up much and is generally excellent for all purposes. Add to that an affordable price to round the offer.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2013.): 625€

Pin Computers ustupio: Sony VPL-DW120
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.