LG PB62G džepni projektor

Ovo je sjajan LG projektor koji dolazi u veoma kompaktnom formatu. Namenjen je svima kojima je bitno da bude što lakši za nošenje. U pitanju je model sa LED tehnologijom kod koga lampa ima rok trajanja od čak 30.000 radnih sati.

LG možda do sada i nije toliko bio poznat po projektorima, no bez obzira na to, par modela nam je privuklo pažnju. Možda i najinteresantniji među njima jeste i model PB62G. Iza ove oznake se krije projektor koji je definitivno namenjen poslovnim ljudima koji drže dosta prezentacija, i koji su često mobilni, te im najviše odgovara da projektor bude što manjih dimenzija. Ovaj model koristi LED tehnologiju, podržava čak i 3D sliku, a kao posebna poslastica je tu i podrška za WiDi interfejs. Ovakav projektor je lako poneti na put ili sastanak, tih je i ne greje se mnogo, ima mogućnost priključivanja analognih i digitalnih interfejsa, i što je najbolje, cena je prilično dobra za sve ono što se dobija.

Ključne karakteristike

  • Impresivno male dimenzije
  • LED tehnologija doprinosi veoma dugom radnom veku lampe
  • Podrška za 3D sliku, WiDi interfejs

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Prirodna rezolucija: WXGA (1280 x 800)
  • Osvetljenje: 500 ANSI Lumen
  • Kontrast: 2,500:1
  • Radni vek lampe: 30000 hours
  • Konekcije: 15 Pin D-sub in/out, Composite AV, HDMI, USB
  • Potrošnja: maksimalno 60W
  • Dimenzije: 158(W) x 103 (D) x 33 (H)
  • Masa: 470g
  • Dodatno: 2W stereo zvučnici, podrška za HD DivX, 3D Ready

LG PB62G

Sa slika to nije lako primetiti, ali ovaj projektor je stvarno kompaktan, a dimenzije od 158x103x33 mm znače da se može bez problema uhvatiti jednom rukom. Uz težinu od ispod 500g, jasno je zašto će ovaj model sigurno biti popularan kod onih koji dosta vremena provode u putu. Prateće pakovanje je prilično bogato, pa pored onih osnovnih stvari kao što je korisničko uputstvo, CD sa softverom i adapterom za napajanje (koji je skoro pa veći od samog projektora), dolaze i futrola za nošenje, D-Sub, AV kabl-adapter, produžni USB kabl, daljinski upravljač i Wireless dongle. Ovo poslednje je bitna stavka koja će pomoći da se na projektor priključi laptop koji podržava WiDi standard. Potrebno je samo da se USB adapter priključi na projektor, zatim isprati jednostavno i kratko uputstvo za povezivanje laptopa i projektora, posle čega može da se počne sa prezentacijom, i to bez kablova između.

Projektor se lako podešava i namešta, sa kontrolnim panelom sa gornje strane, a u pitanju su touch tasteri čije se pozadinsko osvetljenje uključuje tek po paljenju projektora. Sa bočne strane imamo standardni Focus prsten, dok su svi konektori smešteni pozadi: D-Sub, HDMI, USB, i AV, konektor za napajanje i 3.5mm priključak za slušalice. Tu je i IR senzor za daljinski. Sočivo projektora je fiksirano, tako da nema zuma, a dijagonala projektovane slike ide od 25" do 100". Kako je u pitanju model sa LED tehnologijom, paljenje i gašenje projektora je vrlo brzo, ne zagreva se mnogo i prilično je tih. Takođe, posledice ovoga su slabije osvetljenje od 500 lumena i solidan kontrast od 2500:1. U praksi se pokazalo da prostorija ne mora da se zamrači da bi se lepo videla slika, što je bitno, a sa druge strane znamo da lampa ima životni vek od čak 30.000h, što je još jedna od pozitivnih strana LED tehnologije.

Rezime

Slika koju ovaj projektor daje je dosta dobrih karakteristika, solidnih boja i odlične oštrine, i uz automatski Keystone se podešavanja svode na minimum. Ono što će biti i najbitnije je da se projektor postavi, poveže i uključi za veoma kratko vreme i u suštini prezentacija može da počne veoma brzo. Ima sve više ovakvih kompaktnih projektora koji pružaju prilično dobru sliku, a LG ima pravog pobednika u svojoj ponudi. Ovaj model možda neće biti toliko interesantan kućnim korisnicima, no onima koji često drže prezentacije može biti nezamenljiv alat u svakodnevnom radu.

Conclusion

The provided picture has many good features, offering solid colors and excellent sharpness, and with the automatic Keystone, all adjustments are minimized. The most important thing is to place the projector, to connect it and engage it in a short time and the presentation can begin immediately. Many compact projectors provide a good picture, but LG has a real winner here. This model may not be so interesting to home users, but for users who often make presentations can be an indispensable tool on a daily basis.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2014.): 520€

Pin Computers ustupio: LG PB62G
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.