PixelView PlayTV USB DVB-T

Ovo je eksterni USB TV tjuner veličine USB flash diska, sa podrškom za DVB-T tv standard. Instalacija je vrlo jednostavna, a u pakovanju se dobijaju i vrlo praktičan daljinski upravljač i eksterna antena. Iako DVB-T nije još uvek kod nas aktuelan, ne znači da ne treba razmišljati unapred.

PixelView je brend kompanije Prolink, a radi se o TV tjunerima različite namene. Znamo da postoje interni i eksterni modeli, a PlayTV USB je eksterni model koji je najzgodniji da se koristi sa laptop računarima zbog svojim impresivno malih dimenzija. U ponudi ima dosta različitih verzija, a kod nas se našla DVB-T varijanta, dakle prilagođena upotrebi sa digitalnim "zemaljskim" signalom. U suštini, ovo se ogleda samo u drugačijem tjuneru, dok su ostale karakteristike manje više iste. U svakom slučaju, ovako nešto je vrlo praktičan dodatak onima koji koriste računar za gledanje televizije, posebno što je instalacija maksimalno pojednostavljena.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Vrlo jednostavna instalacija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 2.0
  • Konektori: TV, IR
  • Dodatno: Daljinski upravljač
  • Sistemi: DVB-T

PixelView PlayTV USB DVB-T

U pakovanju se dobijaju tjuner, daljinski upravljač, produžni USB kabl, antena i CD sa softverom i drajverima. Sam tjuner je veličine malo većeg flash diska, sa zaštitnom kapicom ispod koje je USB konektor. Daljinski upravljač je card tipa, tanak i malih dimenzija, sa dobro raspoređenim kontrolama. Lak je za upotrebu i što je najbitnije, lak za prenošenje. Antena ima dosta dugačak kabl, i u pitanju je model osetljivosti 75 ohm-a. Tjuner inače prepoznaje signal frekvencije 6/7/8 MHz. Na žalost, kod nas ovaj standard još uvek nije zaživeo, tako da to i nije moglo da se proveri u praksi.

Sa zadnje strane tjunera se nalazi standardan konektor za antenu (nije potrebno razmišljati o adapterima koji se često koriste kada je tjuner još manji i kada se koristi ne-standaradan manji konektor). Kada se priključi na slobodan USB port, potrebno je instalirati drajvere (preporučujemo da se sa web sajta proizvođača preuzme najnovija verzija) i prateći softver. Pored standardnih opcija koje podržavaju praktično svi TV tjuneri na tržištu, ovaj model podržava snimanje u H.264 formatu, što dosta štedi prostor na disku. Podrazumeva se programiranje snimanja, automatsko skeniranje kanala i puna podrška za Media Center Edition (MCE) verzije Windows operativnog sistema.

Rezime

PixelView PlayTV USB DVB-T je vrlo jednostavan uređaj koji će omogućiti praćenje TV programa na ekranu laptop ili desktop računara. Pošto je eksternog tipa, veoma lako se instalira i koristi, a u pakovanju se dobija i eksterna antena što u nekim slučajevima može dosta olakšati upotrebu. Iako kod nas DVB-T standard nije još uvek aktivan, ponekad treba razmišljati unapred pošto je samo pitanje vremena kada će televizija doživeti digitalizaciju kao što je to slučaj u svetu.

Conclusion

PixelView PlayTV USB DVB-T is a very simple device that will allow monitoring of TV program on the laptop or desktop screen. Since it is of the external type, it is very easy to install and use, and the external antenna is part of the packaging, which in some cases, facilitate use. Although DVB-T standard is not yet active in our country, it is sometimes usefull to think in advance as it is only a matter of time before the television will experience digitalization as is the case in the world.

Testirani proizvod je uzorak.

KimTec ustupio: PixelView PlayTV USB DVB-T
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na [ kimtec.com]( http://www.kimtec.rs/gdedakupim)