Leadtek WinFast DVR3100H Hybrid

Ovo je kartica koja spada u takozvane hibridne modele, dolazi u formatu koji je pogodan za ugradnju u Low-Profile kućišta. Ima na raspolaganju analogni i digitalni tjuner, ali i čip namenjen digitalizaciji odnosno prebacivanju analognog u digitalni signal.

Leadtek Winfast su verovatno i najpoznatije TV kartice kod nas na tržištu, iako u ponudi ima stvarno dosta toga, i već duže vreme ostaju na samom vrhu po prodaji. Model WinFast DVR3100H je takozvani hibridni model koji je u stanju da prikaže sliku sa analognog i digitalnog izvora. Ipak, treba znati i da nije u pitanju DVB-C dekoder, što zahteva posebne kartice kojih kod nas još uvek nema, a lako ćete ih prepoznati po tome što su dosta skuplje od klasičnih TV tjunera. Ipak, ova kartica ima dovoljno toga na raspolaganju da bude dobar izbor onima koji će gledati klasičnu televiziju i slušati FM radio stanice.

Ključne karakteristike

  • Kombinovani analogni i digitalni tjuner
  • Odličan kvalitet slike

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 32-bit PCI 2.3
  • Konektori: Kompozitni AV, S-Video, Komponentni (preko posebnog kabla sa MiniDIN konektorom), antenski, FM

Leadtek WinFast DVR3100H Hybrid

Ova kartica je kompaktnih dimenzija, i odmah vidimo da se lako može prilagoditi Low-Profile kućištima pomoću bracket adaptera iz pakovanje: potrebno je samo odšrafiti dva šrafa, skinuti postojeći bracket i zameniti ga onim rezervnim niže visine. Vrlo zgodno ako će se planira neka HTPC ili jednostavno konfiguracija u kućištu manjih dimenzija. Pošto je PCI formata, kartica će moći da se instalira u najveći broj matičnih ploča sa tržišta, ali vredi proveriti da li su podržani PCI slotovi pre kupovine, da ne bi došlo do zabune. U pakovanju se dobijaju FM radio antena, IR senzor za daljinski upravljač, audio kabl, kabl-adapter za analogne video signale i CD sa softverom i drajverima. Uvek treba proveriti da li postoji svežija verzija drajvera.

Daljinski je nešto većih dimenzija, ali sa svim funkcijama tako da se bukvalno i ne mora sedati za računar već sve može da se podesi iz fotelje. Dodatno podržava i MCE funkcije, što će biti od koristi onima koji su navikli na to. Što se tiče povezivanja, na raspolaganju su FM i antenski konektori, priključak za IR senzor, kao i mini DIN konektor za analogne video ulaze, a podržani su S-Video, kompozitni i komponentni, a savetujemo da se dobro povede računa o kablu koji se dobija u pakovanju pošto neće biti baš lako da se nabavi drugi ukoliko se ovaj zagubi. Imamo i jedan dodatni audio kabl kojim se kartica spaja sa zvučnom, međutim u pitanju je karakterističan 4-pinski konektor, pa treba proveriti da li zvučna kartica uopšte i ima to na raspolaganju.

Rezime

Tjuner je dobre osetljivosti i ukoliko mu dovedete signal dobrog kvaliteta, dobićete i odličnu sliku. Dodatno, tu su i FM radio kanali, ali i mogućnost digitalizacije analognog videa za koji postoji i poseban čip. Ovo znači da će ostatak sistema neće biti opterećen enkodovanjem. Ovo je kvalitetna hibridna Capture kartica koja se može instalirati u Low-Profile kućišta i definitivno zaslužuje preporuku.

Conclusion

The tuner sensitivity is good and if you provide a good quality signal, and you'll get a great picture. Additionally, there are FM radio channels, but also the possibility of digitizing analog video for which there is a separate chip. This means that the rest of the system will not be burdened with encoding. This high quality Hybrid Capture card can be installed in the Low-Profile cases and it definitely deserves a recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2013.): 62€

Sampro ustupio: Leadtek WinFast DVR3100H Hybrid
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs