Leadtek WinFast DTV Dongle H Plus

Kompaktni USB adapter koji ima ulogu TV i FM tjunera, ali služi i za digitalizaciju analognog video signala. Odlične performanse kada je u pitanju kvalitet slike, ali i nešto veće zagrevanje su ono što smo mogli da primetimo.

TV kartice su već dosta dugo prisutne na tržištu i gotovo da nema onih koji nisu bar u nekom trenutku čuli za neku od njih. Radi se jednostavno o potrebi da se TV program dobije na ekranu monitora, u situacijama gde nema televizora. Znamo da su u ponudi interne i eksterne varijante i zavisi od korisnika koja im verzija najviše odgovara. Mi ćemo predstaviti jedan Leadtek WinFast model koji dolazi u formatu USB stika, a radi se o analognom TV tjuneru sa ugrađenim FM prijemnikom, a koji je namenjen za korišćenje na laptop računarima, ili svuda gde nije zgodno otvarati kućište zbog instalacije PCI kartice.

Ključne karakteristike

  • USB interfejs i vrlo jednostavna instalacija
  • FM tjuner, daljinski upravljač

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB2.0
  • Konektori: Kompozitni AV, S-Video (preko posebnog kabla sa MicroUSB konektorom), antenski, FM

Leadtek WinFast DTV Dongle H Plus

Ova TV kartica dolaz u obliku takozvanog USB dongle adaptera, što najviše podseća na neki malo stariju USB flash disk. Kućište je od crne plastike, sa zaštitnom kapicom.Treba samo voditi računa da se ta kapica ne zagubi slučajno, pošto za nju nije predviđeno neko posebno mesto za čuvanje. U pakovanju stiže dosta toga, od CD-a sa drajverima i softverom, pa do portabl antene, produžnog USB kabla za sam tjuner, dodatnog USB kabla adaptera sa dodatnim analognim ulazima i na kraju povećeg daljinskog koji u potpunosti eliminiše potrebu sedanja za računar, te se tjuner može stvarno koristiti kao televizor. Odmah da kažemo i to da je ovaj uređaj kompatibilan sa Windows 7 operativnim sistemom, a da daljinski podržava MCE funkcije.

Instalacija je u suštini vrlo jednostavna, USB priključak treba povezati na slobodan USB konektor računara, a zatim na antenski konektor povezati kablovsku ili antenu. Što se tiče Mini USB priključka, tu treba zakačiti kabl iz pakovanja preko koga se na računar može proslediti analogni AV kompozitni ili S-Video signal. Ovo može lepo poslužiti za digitalizaciju videa direktno sa neke kamere recimo. Instalacija softvera nije nešto posebno komplikovana, a toplo savetujemo da proverite i preuzmete najnovije verzije drajvera sa sajta proizvođača, kako ne bi bilo problema sa kompatibilnošću.

Rezime

Kvalitet slike je odličan, a podržava klasičan analogni signal ili DVB-T digitalni (treba proveriti unapred koji imate kod kuće, pošto DVB-C nije podržan). Ono što smo primetili jeste da se adapter dosta greje, što je ujedno i jedina ozbiljnija mana, no to ne utiče kvalitet slike ili rad. Sve zajedno, ovo je zgodan dodatak pomoću koga možete TV signal dovesti do računara, ali i digitalizovati analogni video.

Conclusion

The picture quality is excellent, and supports classic analog or DVB-T digital signal (DVB-C is not supported). We noticed that the adapter is heated too much, and that is our only objection, but it does not affect image quality or functioning. Overall, this nice addition leads TV signal to the computer, but also provide you with option to digitize the analog video.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2013.): 40€

Sampro ustupio: Leadtek WinFast DTV Dongle H Plus
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs