Compro VideoMate U890F TV Stick

Compro VideoMate U890F TV Stick je prenosni analogni TV tjuner koji pored svega što se podrazumeva podržava ima i integrisani FM tjuner, ali može i konvertovati analogni video i audio u digitalni format, što je vrlo korisno, pogotovo za one sa nešto većim kolekcijama koje treba digitalizovati.

Iako se već duže vreme priča o hibridnim, pa i digitalnim tjunerima, ipak se još uvek koriste praktično samo analogni TV tjuneri. Pored klasičnih internih i eksternih varijanti, postoje i zanimljivi ultra prenosni tjuneri koji se uglavnom koriste u kombinaciji sa laptopom. TV tjuneri su zgodan način da se TV slika dovede do ekrana računara, ali tu ne prestaje njihova funkcija pošto vrlo često imaju i FM tjuner ali i mogućnost snimanja TV programa, odnosno konverzije iz analognog u digitalni format. VideoMate U890F objedinjuje sve funkcije u jednom uređaju veličine nešto starijeg (većeg) flash diska, što uz prilično povoljnu cenu predstavlja odličnu ponudu.

Ključne karakteristike

  • USB interfejs i vrlo jednostavna instalacija
  • FM tjuner, daljinski upravljač, konverzija u digitalni format

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB2.0
  • Dimenzije: 9.4 x 3.2 x 1.8 cm
  • Konektori: Kompozitni video, S-Video, 3.5mm audio, antenski, FM, Mini-USB
  • Format snimanja: AVI, MPEG 2, WMV
  • Softver: ComproDTV 4, Ulead DVD MovieFactory 5 SE

Compro VideoMate U890F TV Stick

Za jedan ovako kompaktan uređaj (9.4 x 3.2 x 1.8 cm) paket prateće opreme je prilično bogat, pa pored CD-a sa programima dobijamo i minijaturni daljinski upravljač, produžni USB kabl, FM antenu, adapter za antenski konektor i kabl-adapter (sa jedne strane mini USB a sa druge S-video, kompozitni video i 3.5mm analogni audio). Ovo poslednje je pomalo čudno pošto se retko kad vidi, već audio konekcija dolazi u vidu kompozitne, tako da bude lako priključivanje kamkordera i drugih uređaja koji snimaju analogni zvuk i sliku. Na jednom kraju uređaja se nalazi klasičan USB port koji se priključuje na računar, dok je sa druge antenski konektor koji je nešto uži od standardnog (otud i onaj adapter u pakovanju). Sa strane uređaje je mini-USB priključak za adapter-kabl preko koga se dovode analogni audio i video signali.

Instalacija je dosta jednostavna i linearna, tako da se prvo instaliraju drajveri a zatim i ComproDTV 4 softver koji predstavlja multimedijalni centar. Osim prijema FM kanala (antena je dosta dobra i odlično hvala i neke tradicionalno slabije stanice), mogu se lepo automatski pronaći svi podržani TV kanali. Osetljivost tjunera je dosta dobra, ali ipak ne izlazi kao pobednik u odnosu na interne modele istog proizvođača. Podržani su inače NTSC/SECAM/PAL TV sistemi. Kao i kod malo skupljih modela, podržane se Timeshift i Instant Replay opcije, ali i PIP/POP varijante gde se može istovremeno gledati TV program i neki snimljeni video. Naravno, uz ovo sve se podrazumeva i snimanje video i audio materijala odnosno enkodovanje u MPEG 1, 2 ili 4 format.

Rezime

Ovakvi prenosni TV tjuneri su vrlo zgodni za one koji nemaju prostora za standardni model pošto će ovako bez problema moći da prate TV programi jedino što treba obezbediti je slobodan USB port i naravno dovoljno dobar signal za TV programe. Daljinski upravljač je odličan i dobro se uklapa i Windows okruženje (ovaj model nije kompatibilan recimo sa Mac računarima). Sve zajedno, zgodna stvarčica za one koji ne mogu drugačije pratiti tv program.

Conclusion

These portable TV tuners are very nice for those who do not have room for a standard model since they will be able to watch TV shows and all it is necessary is to provide is a free USB port and a good TV signal. The remote control is excellent and fits well, and the Windows environment (this model is not compatible with the Mac, for example). This is a very nice thing for those who cannot watch TV broadcasting regularly.

Testirani proizvod je uzorak.

Direct Link ustupio: Compro VideoMate U890F TV Stick
maloprodaja: Direct Link partneri, spisak prodavnica na ovom linku.