Compro VideoMate M-330F

Još jedna odlična Compro TV tjuner kartica, model VideoMate M-330F koristi analogni TV tjuner i ima dodatni i FM radio prijemnik. Za one kojima je to bitno, postoje i video ulazi tako da se analogni video signal može digitalizovati.

Compro je sigurno jedno od najpoznatijih imena kada su u pitanju TV tjuneri, i sigurno je da se radi o kompaniji sa odličnom reputacijom na domaćem (ali i stranom) tržištu. Iako smo videli da TV monitori (monitori sa ugrađenim TV tjunerima) postaju sve popularniji, ipak i dalje ima onih kojima više odgovara TV tjuner kartica. Model VideoMate M-330F koristi analogni tjuner a kao dodatak je tu i FM tjuner. Kao i većina drugih TV tjuner kartica, i ova ima mogućnost digitalizacije ulaznog analognog video signala, tako da može jako lepo poslužiti za prebacivanje postojećeg video materijala u digitalni format.

Ključne karakteristike

  • PCI interfejs, kompatibilna sa praktično svim platformama
  • Analogni video ulazi
  • Odličan kvalitet slike

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: PCI
  • Konektori: S-video, composite video, stereo audio input/output, FM, antenski, IR
  • Softver: ComproDTV 4, ComproFM 2

Compro VideoMate M-330F

Compro VideoMate M-330F je PCI kartica nešto kraćeg formata (dimenzija 120 x 100 mm), na žalost, bez mogućnosti instalacije Low Profile bracket adaptera, što će značiti onima koji planiraju sastavljanje HTPC ili Slim konfiguracije. Prateće pakovanje kartice je standardno, dobija se FM antena, audio kabl sa 3.5mm konektorima, IR senzor za daljinski upravljač, kompaktan ali vrlo praktičan daljinski, kao i CD sa drajverima i pratećim softverom (ComproDTV 4, ComproFM 2). Kartica koristi NXP(Philips) SAA713x 9-bit ADC tjuner koji je poznat i sa drugih modela, tako da u suštini nema nedoumica niti iznenađenja kada su performanse u pitanju.

Sa zadnje strane kartice možemo videti antenski konektor, priključak za FM antenu, audio ulaz i izlaz (za zvuk, potrebno je proslediti signal sa zvučne kartice), konektor za infracrveni senzor, ali i S-Video i komponentni video ulaz. Tjuner je dosta dobre osetljivosti i hvata sve kanale bez problema, i ukoliko mu se dovede signal dobrog kvaliteta, može se očekivati i veoma dobra slika. Ono zbog čega su ovakve kartice jako popularne je između ostalog i mogućnost da se analogni video signal prebaci u digitalni format, što je dobar način da se neka stara video arhiva sačuva od propadanja.

Rezime

Kao i sve novije TV tjuner kartice, i ova podržava Timeshift, opciju da se program koji se gleda uživo pauzira, čime počinje snimanje u pozadini i nastavlja gledanje kada odgovara. Tu je su i PIP/POP opcije za istovremeno gledanje slike sa dva izvora, a sav materijal se može digizalizovati u MPEG 1, 2 ili 4 formatu. Od jednostavne instalacije, dosta dobrog softvera koji se dobija u pakovanju, pa do snimanja i digitalizacije, ova kartica predstavlja dosta dobru ponudu za one kojima treba kvalitetno analogno rešenje.

Conclusion

Like all newer TV tuner cards, this one supports Timeshift option to pause the live program, which begins shooting in the background and continue watching when suits. There are also PIP/POP options for simultaneous watching from two sources, and all materials can be digitalized in MPEG 1, 2 or 4 format. From a simple installation, plenty of good software that comes in a package, to capturing and digitization, the card is quite a good offer for those who need high-quality analog solution.

Testirani proizvod je uzorak.

Direct Link ustupio: Compro VideoMate M-330F
maloprodaja: Direct Link partneri, spisak prodavnica na ovom linku.