SES nastavlja da vodi na polju razvoja televizije visoke rezolucije HDTV

SES S.A. (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) i dalje vodi na polju razvoja televizije visoke rezolucije predstavljajući najveću HD i Ultra HD platformu. U 2016. godini, broj HD kanala koje nudi kompanija SES porastao je za 7% iznosi 2,495 kanala. Danas, 33% od svih 7,538 kanala je u visokoj rezoluciji pri čemu je SES provajder za 27% svih HD kanala na globalnom nivou. Dodatno, preko 60% svih kanala koje emituje SES se sada emituje u MPEG-4 standardu kompresije. Postojeći trend proboja HD televizije u Evropu je bio ključni pokretač sveukupnog razvoja televizije visoke rezolucije kompanije SES, s obzirom na to da je broj HDTV kanala porastao za 14% na više od 750 kanala. Ovaj trend je bio upotpunjen popularizacijom HD televizije u južnoj i severnoj Americi.

Kompanija SES takođe nastavlja da održava snažno prisustvo obezbeđivanjem komercijalnih ugovora za 21 UHD kanal, u poređenju sa 8 kanala prošle godine. Danas, SES emituje blizu 50% svih UHD kanala koji se prenose putem satelita na globalnom nivou. U 2016. godini akvizicija RR Media i kasnije stvaranje MX1 kroz spajanje sa SES Platform Services doprinela vođstvu SES-a u vezi sa novim HDTV I UHD kanalima širom Evrope i Severne Amerike, kao i dalje širenje SES Video poslovanja na tržištima u razvoju. Pokretanje SES 9 i kontinuirani razvoj SES- ovog HD i Ultra HD poslovanja bili su takođe značajni faktori koji su podržali rast na azijskim tržištima, gde je kompanija primenila svoju diferenciranu strategiju.Pokretanje SES-10 and SES-15 krajem ove godine obezbediće dalji rastući potencijal za područje južne i severne Amerike.

„Sa više TV kanala nego ikad ranije, potvrđena je vodeća uloga kompanije SES kao TV radiodifuzne infrastrukture i pokretača globalne digitalizacije“ kaže Ferdinand Kajser (Ferdinand Kayser), glavni komercijalni direktor u SES-u. „Kroz rast njihovih kanalskih portfolija I kroz velike akvizicije u 2016. godini, SES je izuzetno dobro pozicioniran da iskoristi velike mogućnosti za rast, naročito na novim i rastućim tržištima. Naš trenutni lansirani program je dinamičan motor za ovaj budući rast. Sa sve više i više kanala koji se emituju u HD i Ultra HD rezoluciji, tokom 2017. godine i kasnije biće primetan kontinuirani rast i ubrzan razvoj za SES–ov video segment.”