Kompanija SES redefiniše prenose uživo sinhronizacijom satelita i OTT platformi

Beograd, 5. avgust 2019. – Najnovije rešenje kompanije SES, koje će biti predstavljeno na sajmu IBC2019 u Amsterdamu, sinhronizuje over-the-top (OTT) i satelitski prenos isporukom IP signala do OTT platformi podjednako brzo kao i u putem satelita, čime se osigurava poboljšano iskustvo gledanja prenosa uživo. Novo rešenje, pod nazivom satelitska i OTT sinhronizacija pruža radio i televizijskim stanicama mogućnost doslednijeg prenosa za gledaoce na bilo kom ekranu, čak i na više ekrana istovremeno, uklanjajući kašnjenje slike između TV prenosa i OTT usluga.

Čak i nekoliko sekundi kašnjenja može pokvariti doživljaj prenosa uživo, što je predstavljalo izazov koji je trebalo rešiti. Jedinstveno rešenje kompanije SES postiže sinhronizaciju koja radio i televizijskim stanicama garantuje da će njihovi gledaoci moći da uživaju u nezaboravnim trenucima.

Satelitska i OTT sinhronizacija kompanije SES preuzima izvorni signal na putu do satelita i distribuira ga putem IP-a u tandemu sa satelitom. Primenom enkodiranja niske latencije i priključenjem IP prenosu na samom izvoru, rešenje može isporučiti sadržaj do OTT platformi koji je sinhronizovan sa satelitskim signalom. Ova tehnika otklanja sekunde kašnjenja između tradicionalnog televizijskog prenosa i drugih OTT rešenja niske latencije ili drugih regularnih OTT prenosa.

„Današnje RTV stanice žele da zaštite i razviju svoje poslovanje pružajući najbolje moguće iskustvo tokom prenosa uživo, posebno kada je reč o vrhunskom sportu. Kada navijač gleda važnu utakmicu na OTT platformi i čuje kako masa na ulici slavi pre nego što sam vidi gol, razočarenje je očigledno.” – izjavio je Ferdinand Kejzer (Ferdinand Kayser), izvršni direktor za SES Video. „Budući da kompanija SES pruža hibridno video emitovanje, ona može da obradi video na izvoru satelitskog i OTT emitovanja, pomažući radio i televizijskim stanicama da osiguraju jedinstveno, dosledno i zadovoljavajuće iskustvo krajnjim korisnicima.”

Kompanija SES je vodeća u industriji sa dosegom od preko 355 miliona TV domaćinstava (ili milijardu ljudi) i distribuira preko 8200 programa putem satelita. Nedavno spajanje podružnice MX1 koja je u potpunom vlasništvu kompanije SES sa poslovnom jedinicom Video, znači da kompanija SES sada upravlja sa preko 525 programa i isporučuje više od 8400 sati onlajn video prenosa, uključujući više od 620 sati vrhunskog sporta i prenosa uživo. Izlazak na tržište sa ujedinjenim rešenjem za video infrastrukturu i usluge znači da će SES ubrzati uvođenje linearnih i nelinearnih usluga isporuke sadržaja i rešenja s neviđenim dosegom u svetu.

Za više informacija o proizvodu molimo:

  1. Pogledajte prezentaciju uživo na sajmu IBC2019, posetite SES na štandu 1.B51.

  2. Prijavite se za SES Tech Talk koji se održava u petak, 13. septembra od 16:45 do 17:30 CEST kako biste direktno od našeg stručnjaka saznali kako satelitska i OTT sinhronizacija omogućuje nisku latenciju OTT prenosa zahvaljujući satelitima kompanije SES. Link za prijavu: https://r1.surveysandforms.com/2f2nma50-4d41px02