Kompanija SES će obezbeđivati više HDTV kanala za M7 grupu u centralnoj i istočnoj Evropi

Luksemburg, 29. novembar 2016. — Kompanija SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) najavila je danas da je provajder satelitske televizije, M7 grupa, dogovorio dodatni kapacitet i proširio postojeći ugovor o kapacitetu na Ses Astra 3B satelitu pozicioniranom na 23,5 stepeni istočno.

Novi višegodišnji dogovor će omogućiti M7 grupi da emituje signal svih HD kanala češkog javnog emitera Česká Televize, kao i novih HD kanala za Skylink, M7 DTH televizijske platforme za Češku i Slovačku. Obnovljeni ugovor o kapacitetu će omogućiti M7 grupi da nastavi sa dostavljanjem širokog opsega HD kanala preko Skylink-a, vodeće satelitske televizijske platforme na tržištu ovih zemalja, koja je prisutna u više od dva miliona domaćinstava.

„Ovaj ugovor sa kompanijom SES će nam omogućiti da zadovoljimo postojeće i rastuće potrebe potrošača za boljim kvalitetom slike i novim inovativnim programima u Češkoj i Slovačkoj. Takođe će nam omogućiti i da učvrstimo svoje pozicije na tržištima sa velikom konkurencijom“, izjavio je Hans Troelstra, glavni izvršni direktor u M7 grupi. „SES je naš pouzdani partner u dostavljanju kvalitetnog TV iskustva do naših gledalaca i radujemo se nastavku ove uspešne saradnje”.

„M7 grupa je naš dugogodišnji partner i drago nam je što ova saradnja nastavlja da se razvija i napreduje”, rekao je Ferdinand Kajser, glavni komercijalni direktor u kompaniji SES. „M7 drži vodeću poziciju u oblasti HD emitovanja u Češkoj i Slovačkoj, i mi želimo da nastavimo da doprinosimo njihovom uspehu kroz obezbeđivanje naših pouzdanih satelitskih usluga.”