Prestigio PWC213

Veoma dobra Web kamera kompanije Prestigio sa pravom rezolucijom od 1.3PMP, i slikom u 640x480 piksela i 30fps-a. Koristi kvalitetni stakleni objektiv i već se na prvi pogled vidi razlika u kvalitetu slike u odnosu na brojnu konkurenciju.

Za Prestigio vrlo dobro znamo da ima veoma kvalitetne proizvode u gotovo svim kategorijama periferija, i videli smo da je u pitanju kombinacija modernog i atraktivnog dizajna, kvalitetne i pouzdane izrade i dobrih performans. Naravno, tu je i cena koja je većini kupaca i najbitnija, a tu Prestigio takođe dobro prolazi pošto je jeftiniji od drugih poznatih imena, pri čemu ni malo ne zaostaje po svemu što se može videti. Mi smo testirali jednu Web kameru novije generacije, model PWC213, koja će dobro doći poslovnim ali i kućnim korisnicima koji vole kvalitetnu sliku u svim okolnostima, a ne bi baš da daju previše novca za novu kameru. Po svemu sudeći, ova Prestigio kamera treba da se nađe u užem izboru.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Vrlo kvalitetna izrada
  • Dobre performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1.3MP, 640x480 piksela
  • Interfejs: USB 2.0
  • Dodatno: ugrađen mikrofon

Prestigio PWC213

Dizajn kamere nam je dobro poznat sa prethodnih modela iste kompanije, i imamo glavu kamere valjkastog oblika koja je sa postoljem spojena zglobom koji omogućava okretanje u svim pravcima, što dosta olakšava kadriranje. Samo telo kamere je smešteno u kućište napravljeno od kombinacije plastikecrne boje i metala sa bakarnim prelivom, sa manuelnim fokus prstenom crne boje. Ova kamera koristi kvalitetno petoslojno sočivo, ali je potrebno podesiti fokus ručno, kako bi se za određenu razdaljinu dobila maksimalno oštra slika. Kako većina korisnika kameru jednom postavi i najčešće koristi iz istog položaja, ovo treba raditi samo onda kada se kamera pomeri, ili kada se subjekat koji se snima udalji ili približi kameri.

Postolje je veoma praktično i može se postaviti na ravnu površinu stola recimo, ili na okvir TFT ekrana, pošto je fleksibilno. Pošto je izostao klasičan "štipaljka" dizajn kojim se hvata ekran, ovde treba postolje saviti tako da čvrsto stoji, ali treba voditi računa da povlačenje kabla ne obori kameru. Kako je celo postolje spolja gumirano, ne treba brinuti za plastiku okvira ekrana pošto je neće oštetiti. Sa prednje strane kamere imamo i dva mala otvora za mikrofon koji je ugrađen i koji veoma dobro hvata zvuk, čak i ako se ne priča direktno u njega. Instalacija je standardna, kamera se priključi na slobodan USB port i instaliraju drajveri, stim što u ovom slučaju nema potrebe dodatno instalirati neki poseban softver.

Rezime

Kvalitet slike nam se veoma dopao, pa iako i ova kamera kao i sve ostale voli svetlo i dobro osvetljen ambijent, slika vrlo pristojno izgleda i kada je malo mračnije. Dobija se vrlo oštar prikaz i veoma prirodne i lepe boje, a 640x480 piksela u 30fps-a izgleda stvarno sjajno i osetno bolje od proseka za kamere od 1.3MP. Ono što ostaje da se kaže je da ukoliko vam je kvalitet slike najbitniji, treba isprobati Prestigio PWC213 koji nudi stvarno sjajne performanse za uloženi novac.

Conclusion

We do like the picture quality and although this and all other cameras like bright environment, the image is very good even in situations with no light. A very sharp display, natural and beautiful colors are provided, and 640x480 pixels at 30fps looks really great and noticeably better than average regarding 1.3MP cameras. If the image quality is the most important thing, you should try Prestigio PWC213 that offers truly exceptional performance for money.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2012.): 15€

Asbis ustupio: Prestigio PWC213
zvanični sajt: prestigio.rs